≫ 

Telegraf sa Zvezdom u Zadru: Crveno-beli bez prava na kiks u Dalmaciji, Lorenco ostao kući

Novi izazov je pred timom Dragana Šakote

  • 23
bili beron Foto: Telegraf

Košarkaši Crvene zvezde u nedelju od 18 sati igraju meč 11. kola ABA lige protiv Zadra, uz ekspediciju crveno-belih biće i Telegraf pa ćete sa lica mesta moći da pratite sve najvažnije momente pre, za vreme i posle meča. 

Dalmatinci tavore na dnu tabele sa skorom 1-9, ipak forma im je usponu o čemu svedoči nedavna ubedljiva pobeda protiv Cedevita Olimpije, ali i tesan poraz na terenu Primorske u prethodnoj rundi. Trener Danijel Jusup je doneo mnogo toga pozitivnog u ekipu, a pravi test biće okršaj sa evroligašem koji takođe ima svoju računicu.

Zadrani su nekoliko dana proveli u Poreču gde su se u miru pripremali za duel protiv crveno-belih.

- Atmosfera u ekipi je uvek dobra uprkos našoj trenutnoj situaciji na taeli ABA lige. Jedan drugoga podržavamo i jedan drugom verujemo, i sigurno nam je još više na tom planu pomoglo ovih pet dana provedenih u Poreču. Živeli smo kao porodica. Doručkovali, ručali i večerali zajedno, uz sastanke i treninge tako da jednostavno vreme koje smo proveli zajedno uvek mnogo znači -  rekao je u najavi utakmice sa Zvezdom krilni centar Zadrana Domagoj Vuković.

čarls dženkins Foto: Telegraf

Zvezda je porazom od Baskonije malo pokvarila utiska nakon tri vezane pobede, od toga dve evroligaške, pa sada ponovo mora tražiti pobednički ritam. To će morati bez lidera i najboljeg igrača Lorenca Brauna, koji je povređen, srećom lakše, pa nije ni otputovao u Zadar.

Filip Čović je spreman da ga odmeni, alternative na poziciji organizatora igre su još Davidovac i Dženkins, koji će davati Zvezdi sigurnost u spoljnoj liniji.

Zvezda nema porava na još neki kiks u ABA ligi ako želi da održi priključak za vodećim ekipama, te je Zadar meč "biti ili ne biti" koji "mora" da sedobije zarad očuvanja šampionskih ambicija.

Posle ovog gostovanja, Zvezdu već u utorak čeka evroligaški duel na terenu prvaka Evrope CSKA, a u petak meč sa Olimpijakosom u "Areni".

ABA liga, 11. kolo

Mornar - Mega 86:68

FMP - Budućnost 89:79

Nedelja

Igokea - Primorska 12

Zadar - Crvena zvezda 18

Partizan - Cibona 20

Cedevita Olimpija - Krka 20

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Fudbaler Ukrajine uzeo bod Srbiji, pa došao na košarkaški derbi

Zvezda je razočarala u Evroligi protiv Baskonije, ali večeras od 18.00 ne bi smela da ima problem u ABA ligi jer gostuje možda i najslabijem timu u ligi Zadru. Dvojka je 1,17, a pobeda Zvezde s više od 10,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zadar - Zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IDEA Zagreb

    15. decembar 2019 | 11:19

    Kako te delije.. Bumo navijali za naše dečke.. Pozdrav od vašeg generalnog sponzora IDEA Zagreb 😘

  • Nikola

    15. decembar 2019 | 10:59

    Od prva 4 komentara, tri su od navijača zabranjenih, odbranjenih, Splićana, onih sa istoka iz ćoška... Ili sa juga!!! Izjasniti se.

  • Ujka Zitko PFK

    15. decembar 2019 | 11:45

    Idemo decki,stize kk limenka.Zadar celi se veseli... 🤣🤣🤣🤣 lijepa nasa domovino... Idea zagreb generalni sponzor 🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA