≫ 

Zbog čega svi pričaju da FMP igra najlepšu košarku u ABA ligi? Evo zbog čega!

Tim iz Železnika je pravo osveženje u ABA ligi, trener Vlada Jovanović rukovodi sjajnom i vrlo talentovanom grupom igrača

  • 18
djordjevic fmp

Foto: twitter/ABA j.t.d

Košarkaši FMP Železnika igraju najlepšu košarku u ABA ligi, glavni je utisak koji prevladava dan nakon autoritativne pobede "Pantera" nad liderom Regionalne lige Budućnošću. 

U prilog dominaciji domaćeg tima dovoljno je samo pomenuti da su igrači Vlade Jovanovića uz 15 promašenih slobodnih bacanja ostvarili pobedu dvocifrenom razlikom (89:79), što je sam po sebi podatak koji najslikovitije svedoči o odnosu snaga dve ekipe.

KK FMP, Budućnost

Dup Rit vodio je borbu sa visokim igračima Budućnosti Foto: aba-liga.com/FMP

FMP je visoke domete najavio još u mečevima sa Partizanom, Primorskom i Cedevitom Olimpijom u gostima, poraz od Zvezde stigao je kao plod nesrećnih okolnosti, a onda je stigla puna naplata za sve te tesno izgubljene utakmice, i to protiv tima koji je do juče vezao sedam pobeda.

Utakmica protiv Podgoričana bila je demonstracija vrhunske timske košarke, bilo je zadovoljstvo gledati kreacije "Pantera" ma kom navijačkom taboru pripadali.

Otud je i ABA liga na svom zvaničnom tviter nalogu revnosno "kačila" najatraktivnije poteze iz Železnika, a ređali su se jedan za drugim u režiji Pota, Radanova, Đokovića, Jeremića i ostalih.

 

ABA je izdvojila i preslikanu "pik end rol" akciju Đokovića i Radovanovića za mat Podgoričana.

 

Pogledajte i kako je Marko Tejić strašnom blokadom omogućio kontru iz koje je Radanov lagano poentirao na drugom kraju terena.

 

Naravno, slavila se velika pobeda, igrači železnika su oduševljeno dočekali kraj utakmice.

 

Zvezda je razočarala u Evroligi protiv Baskonije, ali večeras od 18.00 ne bi smela da ima problem u ABA ligi jer gostuje možda i najslabijem timu u ligi Zadru. Dvojka je 1,17, a pobeda Zvezde s više od 10,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zadar - Zvezda

Cibona praktično nema šta da traži večeras (20.00) u Beogradu protiv Partizana koji je dosad pokazao da je daleko jači od tima iz Zagreba. Zato je kvota na čistog keca tek 1,07, a pobeda crno-belih s više od 13,5 poena razlike plaća 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Cibona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kom

    15. decembar 2019 | 11:31

    Pa igraju tako zato što uglavnom naši igrači igraju...normalno!

  • Ipak partizan

    15. decembar 2019 | 11:26

    Steta sto su MORALI pustiti fmp-2.da nisu bili bi mozda vec sad vodeca ekipa...al partizan igra najbolju i najljepsu kosarku i to spola snage.

  • Komsija

    15. decembar 2019 | 11:22

    Jos i da su imali dozvolu da pobede FMP2 bili bi u konkurenciji za trofej...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA