Ova fotka pokazuje svu moć Nikole Jokića na terenu: Petorica ga čuvala, on našao briljantno rešenje!

Pogledajte šta znači košarkaška "gravitacija" na terenu uz jednu grešku odbrane

  • 2
Foto ilustracija: Telegraf / MLJ

Srpski centar Nikola Jokić pokazao je konačno u noći između subote i nedelje svoj pravi potencijal tripl-dablom protiv Oklahome Siti Tander, ali se tek u pojedinim situacijama tačno videlo koliko znači za igru svojih Denver Nagetsa.

Nije nepoznato da se igra Nagetsa vrti oko Jokića već tri godine unazad, ali svojom prošlom sezonom je pokrenuo pravi "bum", ušao u priču kao najbolji centar lige, jedan od najboljih igrača, koji je sa pozicije petice bio jedan od najboljih asistenata lige.

Može da pogađa i asistira iz svakog ugla i toga su izgleda bili svesni i igrači Tandera, pa su u jednom momentu, sredinom treće četvrtine, bezmalo sva petorica gledala u pravcu Jokića i "čuvala" samo njega.

Nikola se spustio u mismeč sa Denisom Šruderom i igrao leđima sa bekom Tandera. To su videli Abdel Nader i Kris Pol, pa su i oni prišli, Danilo Galinari je gledao ka Somborcu i zaboravio na Torija Krejga, a Nerlens Noel je zapostavio Džamala Mareja u rotaciji na šutu za tri i čuvao je reket.

Na "laktovima" i krilima je "duvala promaja", pa je Krejg lako prošao do koša, Jokić ga je video i dodao mu loptu, a Krejg je zakucao. Nagetsi su na kraju pobedili sa 110:102, a Jokić je imao 28 poena, 14 skokova i 12 asistencija.

Zvezda je razočarala u Evroligi protiv Baskonije, ali večeras od 18.00 ne bi smela da ima problem u ABA ligi jer gostuje možda i najslabijem timu u ligi Zadru. Dvojka je 1,17, a pobeda Zvezde s više od 10,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zadar - Zvezda.

Cibona praktično nema šta da traži večeras (20.00) u Beogradu protiv Partizana koji je dosad pokazao da je daleko jači od tima iz Zagreba. Zato je kvota na čistog keca tek 1,07, a pobeda crno-belih s više od 13,5 poena razlike plaća 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Cibona.

Video: Dr Bjelica sa tribina ubacio trojku: Hardin mogao samo da gleda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slo

    15. decembar 2019 | 13:44

    Ipak je Slovenac glavni. Nije los ni Jokic ali Doncic ce biti najbolji svih vremena. Hvala vam na Luki srbi sto ste ga se odrekli, bez njega nikada ne bi bili sampioni Evrope.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA