≫ 

Evroliga priznala grešku sudija: Fener oštećen u Atini u poslednjim sekundama

Još jedan propust sudija ove sezone

  • 1
de kolo

Foto. twitter/NFcomtr

Panatiniakos je u dramatičnoj završnici duela sa Fenerbahčeom odneo pobedu rezultatom 81:78 uz kontroverzan završetak zbog diskutabilne odluke sudija da ne sviraju faul Rajsa na De Kolou pri šutu za tri poena. 

Francuz je promašio, uz očigledan prekršaj Amerikanca čija je desna ruka bila na šuterskoj ruci De Koloa, što je promaklo arbitrima, zbog čega su stigle kritike iz tabora turskog kluba.

Dan kasnije, Evroliga je u saopštenju potvrdila da su sudije pogrešile u ovoj situaciji i da je Fener oštećen.

- U četvrtoj četvrtini, 3.3 sekunde pre kraja utakmice, Nando De Kolo iz Fenerbahčea je imao loptu. Podigao se na šut posle driblinga na 0.4 sekunde pre kraja, a dok je šutirao, Tajris Rajs iz Panatinakosa ga je faulirao desnom rukom kojom je dotakao šutersku ruku De Koloa. Sudije su pogrešile što nisu svirale faul Rajsu, što bi rezultiralo sa tri bacanja za Fenerbahče - kaže se u saopštenju Evrolige.

Pogledajte pomenutu situaciju.

 

Feneru je tako uzeta šansa da se domogne produžetka, možda čak i pobede, s obzirom na to da je De Kolo jedan od najpreciznijih izvođača penala u Evroligi.

Kako bilo, PAO je upisao devetu pobedu, a Fenerbahče već deveti poraz ove sezone.

Podsetimo, Evroliga je nedavno slično reagovala posle meča Zvezde i Valensije pošto je gostima poništena regularna trojka.

Video: Ovakva tuča se viđa u NHL-u a NBA je ne pamti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin iz Srbije

    18. decembar 2019 | 16:53

    Protiv Baskonije, Zvezda je oštećena u preko 10 situacija. Evroliga tada nije reagovala. Očigledno je da štite samo španske i turske klubove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA