Jokić predvodi Orlove u kvalifikacijama za Tokio: Srbi vole Igre, bićemo bolji nego u Kini!

Spreman je za uspeh u kvalifikacijama!

  • 1
Nikola Jokić Foto: Tanjug/ AP

Košarkaški reprezentativac Srbije, Nikola Jokić, govorio je o predstojećim izazovima u dresu Orlova.

- Nije idealno imati loš turnir kakav smo mi imali prošlog leta, ali sada moramo da se fokusiramo na budućnost. Verujem, znam da ćemo uskoro pobeđivati. Želeli smo da osvojimo titulu, ali nismo dobro radili tokom drugog dela turnira i zato nismo osvojili ništa - rekao je Jokić.

- Vratićemo se bolji. Imamo veoma talentovane igrače i bićemo bolji. To što smo imali loš turnir, ne znači da Srbija više nije kompetitivna. Imamo jedan od najboljih timova na svetu i to ćemo pokazati, veoma brzo - rekao je Jokić, koji je evocirao uspomene na Olimpijske igre u Riju, gde je osvojio srebro.

- Tada sam prvi put igrao za seniorski tim i osećao sam se dobro u timu. Kvalifikacije za nove Olimpijske igre ćemo igrati kod kuće, želim da pomognem timu da se plasira tako što ću biti najbolji igrač koji mogu da budem.

Zato ima motiv više da donese Srbiji novo učešće na Igrama - Orlovi će biti domaćin kvalifikacionog turnira u Beogradu.

- Moraćemo da pobedimo sve utakmice. Biće teško, ne možemo da mislimo da nam iko garantuje kartu za Tokio zbog toga što igramo kod kuće. Olimpijske igre su takvo iskustvo... Osvojili smo srebro na prethodnom takmičenju, to je bio veliki uspeh za srpsku košarku, ali pre svega želim da se kvalifikujemo... Srbi vole Olimpijske igre, bilo bi veoma lepo kada bismo mogli da kreiramo novi veliki momenat na tom takmičenju sledećeg leta.

Video: Nikola Jokić i ceo tim Denvera razvukli fudbalicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    18. decembar 2019 | 19:29

    Bravo Nikola brate Srbine. zelim ti da postanes pravi vodja to treba nasoj reprezentaciji.🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA