≫ 

Partizan rutinski pobedio Limož i najavio velike domete u TOP 16 fazi!

U duelu koji nije imao rezultatski značaj, osim prestiža i samopouzdanja, crno-beli su trijumfom završili prvu fazu ovog takmičenja

  • 21
KK Partizan - KK Limož Foto: MN Press

Košarkaši Partizana pobedili su još jednog bivšeg evropskog šampiona. Posle Cibone za vikend, u poslednjem, 10. kolu grupe B u 7Days Evrokupu, Partizan je ubedljivo pobedio francuski Limož sa 77:58.

Sa šest pobeda u devet utakmica, crno-beli su su još ranije obezbedili drugu poziciju u grupi i plasman u Top 16 fazu, koja počinje sedmog i osmog januara, tako da ovaj meč i pobeda nisu imali rezultatski značaj.

Već se zna da Partizan u nastavku igra u grupi E sa Virtusom, Trentom i Darušafakom.

KK Partizan - KK Limož Foto: MN Press

PARTIZAN - LIMOŽ 77:58

(16:14, 24:20, 14:6, 23:18)

Štark Arena:

Gledalaca: 3908

PARTIZAN: Zagorac 6, Pejdž 3, Gordić 11, Jaramaz 11, Miletić , Veličković 9, Birčević 10, Reding 2, Peiners , Trifunović 7, Mozli 4

LIMOŽ: Mbala 2, Ginjard 15, Bejhurts 4, Krusol , Diane 4, Lang 11, Butisel 11, Mohib 2, Boboa, Braun 9, Stol,

KK Partizan - KK Limož Foto: MN Press

- Imamo jaku grupu u nastavku, Virtus koji ima genija Teodosića, Darušafaku koja je bivši šampion i Trento koji igra jako dobro. Spremićemo se i videti koliko možemo.

- Zadovoljan sam pobedom na Limožom jer smo pokazali dobru hemiju tima koja će nam značiti za utakmice koje dolaze. Probali smo neke nove stvari, jer utakmica nije imala rezultatski značaj. - rekao je posle meča trener Partizana Andrea Trinkijeri.

Utakmica nije delovala takmičarski, ali je bila dosta borbena. Partizan je od početka imao prednost između 4 i 20 poena razlike (77:57 koju je sve vreme održavao.

U nekoliko navrata Limož je pripretio, prišao na minus šest, ali nije uspevao da ugrozi ozbiljnije Partizan.

KK Partizan - KK Limož Foto: MN Press

Crno- beli su igrali bez Korija Voldena i Rašona Tomasa, koje je trener odmarao, a u timu je bio Žanis Peiners i Uroš Trifunović a zanimljivo je da su imali čak četvoricu košarkaša sa dvocifrenim učinkom. Nikola Janković je ubacio 14 uz 5 skokova, Jaramaz i Gordić po 11 poena, a Stefan Birčević 10.

Zapažena je i partija Uroša Trifunovića (19 godina) koji je ubacio 7 poena za 19 minuta na parketu, što je solidan učinak za mladog momka koji dobija šansu polako u Evropskim utakmicama, a od vikenda stiče pravo i da igra ABA ligu.

KK Partizan - KK Limož Foto: MN Press

Ono što je zanimljivo je da Partizan nije briljirao u šutu samo 8-29 za tri poena  ili 29,6% dok su za dva imali 21-38 ili 53.3%. Ali su zato imali 20 asistencija i 10 ukradenih lopti.

Grupa B, rezultati:

Tofaš - Lokomotiva 92:90

Venecija - Ritas 76:74

Partizan- Limož 77:58

Standings provided by Sofascore LiveScore

TOK MEČA

IV ČETVRTINA:

40. MIN: 77:58 KRAJ

38. MIN: 72:57  Ne može Limož da brani pik en rol Partizana pogotovo kada ga igra Vilijam Mozli koji je nekoliko puta, vešto pobegao odbrani i zakucao.

34. MIN: 63:44 Razigrali su se igrači Partizana pre svih Janković koji ima 13 poena i četiri skoka, pa razlika ne pada ispod 15 poena, a u ovim momentima je i maksimalnih 19.

32.MIN: 57:40 Trojka Birčevića podiže prednost na najubedljiviju na meču.

Vilijam Mozli Foto: MN Press

III ČETVRTINA:

30.MIN: 54:40 Pokušavao je Limož da se vrati imao je nekoliko napada posle promašenih koševa Partizana, ali nisu uspeli i ostalo je plus 14 posle treće četvrtine

27. MIN: 54:40 Razigrao se Gordić koji u tandemu sa Mozlijem održava dvocifrenu prednost crno-belih.  Plej Partizana vezuje dve trojke zaredom. Partizan igra koliko mu treba da održi prednost i ma koliko se Limož približio, oni uspevaju da odbiju napade.

24. MIN: 44:34  Partizan nastavlja malo jače u trećoj četvrtini i ponovo dolazi do plus 10 razlike.

KK Partizan - KK Cibona Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

II ČETVRTINA:

20. MIN: 40:34 Partizan je uspeo da održi bar plus šest razlike posle prvih 20 minuta.

19. MIN: 38:32 Opuštanje crno-belih koriste igrači Limoža koji su napravili seriju 6-0 da smanje prednost.

18.MIN: 38:26 Odlična igra kapitena Novice Veličkovića koji je ubacio 9 poena uz 3 skoka za 9 minuta na parketu.  uz šut iz igre 4-4.

KK Partizan - KK Cibona Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

15. MIN: 32:21 Partizan održava prednost od 9 poena razlike a u igru je ušao u Žanis Peiners, za koga se tvrdilo da će dobiti raskid ugovora, posle dolaska Redinga.

13. MIN: 26:15 Serija Partizana, koju je povukao Markus Pejdž trojkom, a zatim Gordić ulazom pod koš uz faul. Tajmaut Limoža je odmah usledio jer je prvi put plus 9. Ali ništa se nije promenilo, Janković je poentirao za plus 11.

12. MIN: 18:14  Partizan se trudi da igra brzo da ne dozvoli Limožu da postavi zonsku odbranu, jer ih ne služi šut, a ne mogu da spuste pod koš loptu zboh skupljanja odbrane. Nekad im uspe, nekad ne, ali za sada održavaju minimalnu razliku.

KK Partizan - KK Cibona Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

I ČETVRTINA:

10. MIN: 16;14 Jako loš period igre za oba tima, malo koševa, mnogo grešaka, izgubljenih lopti promašenih šuteva.

5, MIN: 14:8 Razigrao se Partzan, koji igra lako i brzo bez mnogo taktike, služi ih i šut pa imaju prednost. Zanimljivo je da je Trinkijeri počeo meč sa domaćom petorkom bez stranih igrača Jaramaz, Trifunović, Veličković, Janković i Zagorac.

3. MIN: 5:5  Posle uvodna dva minuta bez poena oba tima usledila je malo bolja igra. Limož je zapretio trojkom, ali je Partizan preko Jankovića zakucavanjem pokazao da nema nameru da se lako predaje iako mu ne zavisi ništa od meča.

Video: Trinkijeri pred Limož najavio borbu za pobedu, pa ostao u čudu na pitanje o centru

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA