≫ 

Stranac neće zaigrati za Srbiju: Kokoškov razrešio dilemu

Selektor košarkaške reprezentacije istakao je da su njegove ranije izjave istrgnute iz konteksta

  • 7
Igor Kokoškov Foto: MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Igor Kokoškov je istakao da ne razmišlja o dovođenju stranaca! Iako je Kokoškov ranije pominjao da bi Frenk Kaminski mogao da zaigra za naš nacionalni tim, on kaže da je to daleko od ostvarenja, poručio je selektor za Tvin.rs

Kokoškov tvrdi da su njegove reči izvučene iz konteksta.

Video: Koš u Banatskom Brestovcu svedoči o NBA snovima Igora Kokoškova

- To je samo lekcija za mene da budem veoma pažljiv kada su izjave u pitanju i kako ih formulišem. Ljudi vole nacionalni tim i košarku i zato moramo da vodmo računa. Neke moje izjave su izvađene iz konteksta i to nije dobro. Nije bilo nikakve priče da se naturalizuju igrače.

- Ono što je odgovor da svako ko ima srpski pasoš i naš je državljanin, može da igra košarku i on je potencijalni reprezentativac – poručuje Kokoškov.

Igor Kokoškov Foto: MN Press

Prvi put na klupu Srbije Kokoškov će sesti u Februaru kada počinju kvalifikacije za Evrobasket 2021. godine. Pošto je sa Slovencima osvojio Evropu, logično pitanje je bilo može li sa Srbima Olimpijske igre, ako se prethodno plasira.

- Zasita je to nije stvar mog karakter i vaspitanja da dajem bombastična obećanja. Nacionalni tim je projekat i organizacija koja ima visoke ciljeve i taj tim je sastavljen od najboljih igrača koji žečle da kigraju. respektujemo svaki drugi tim, ali se nikoga ne plašimo. Nećemo igrati nijednu utakmicu da izgubimo - poručio je Kokoškov.

Video: Kako je Kokoškov sa Slovenijom isprebijao Špance za finale Eurobasketa

(S.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobe

    23. decembar 2019 | 19:07

    Prva petorka, Djokovic (Peno), Bogdanovic, Simonovic, Bircevic, Raduljica. Jacih nema, po Djordjevicu, velikom strucnjaku. I obavezno da Bogdanovic ima po 28 suteva, a drugi da spavaju.

  • Nikola

    23. decembar 2019 | 17:46

    Kaminski mora da dobije poziv!

  • 🦂

    23. decembar 2019 | 18:14

    Birčevića obavezno da pozove 🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA