≫ 

Prve emocije Štimca na treningu Zvezde: Kao da nisam ni odlazio...

Novi debi u Zvezdi imaće već u petak kada tim Dragana Šakote gostuje ruskom Zenitu u Kazanju u nastavku Evrolige

  • 14

Iskusni centar Vladimir Štimac treći put u karijeru igraće za Crvenu zvezdu, potvrdio je srpski i regionalni košarkaški šampion. Štimac se vraća među crveno-bele posle kratke epizode u Fenerbahčeu, sa kojim mu je istekao tromesečni ugovor.

Sa Zvezdom je dogovorio saradnju do kraja sezone i uzeo dres sa brojem 91. Tokom karijere igrao je još za Žalgiris, Ventspils, Nimburk, Unikahu, Bajern, Estudijantes, kao i za turske klubove EFES, Banvit, Bešiktaš i Fenerbahče.

- Kao da nikad nisam odlazio, Zvezda je moja kuća, ovde se osećam najlepše. Srećan sam što sam se vratio - rekao je Štimac novinarima na treningu.

KK Partizan - KK Crvena zvezda, Vladimir Štimac Foto: Marko Todorović

Štimac dodaje da je pratio igre i rezultate Crvene zvezde ove sezone.

- Tim je odličan, imam dosta mladih igrača. Šta je cilj? Da radimo dobro i da se borimo.

Bivši reprezentativac kaže da je mnogo naučio za kratko vreme u Fenerbahčeu.

- Dosta mi je pomogao period u Fenerbahčeu. Bio sam kod jednog od najboljih trenera, zahvaljuju mu se na šansi. Puno sam naučio... Sada sam uzbuđen zbog Zvezde, ali imam 32 godine i nisam kao pre - zaključio je Štimac, konstatujući da je spreman da debituje u narednoj utakmici protiv Zenita u Evroligi.

Meč Zenita i Crvene zvezde igra se u petak u Kazanju.

Štimac je sa Zvezdom je 2016. godine osvojio titule ABA lige i Srbije, dok sa reprezentacijom Srbije ima olimpijsko, svetsko i evropsko srebro, uz dva zlata na Univerzijadama.

Video: Štimac se zagreva u dresu Fenerbahčea i peva Zvezdine pesme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    25. decembar 2019 | 19:36

    Sta ima veze ako imas 32 godine? Sto si stariji sve si bolji igrac,kao vino! Nece nam nedostajati borbenosti i srcanosti kako na terenu tako i na klupi! Pozz stime legendo!

  • P.S

    25. decembar 2019 | 21:33

    Prozivaju ga bednici koji u zivotu nikad nista nisu uradili.On i.a svoje mesto u nasoj kosarci i hvala mu na svemu.A vi sto napusavate nadjite jednog trenera ili selektora koni je rekao losu rec za ovog momka.A po sto necete naci razumite da je on zahvalan igrac.Dobro dosao kuci Stimara.Neka te sluzi zdravlje

  • Ujka Zitko PFK

    25. decembar 2019 | 20:25

    A poruka za cokija i limenke...🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA