Bio je vrhunski talenat, imao poteze kao Dražen, ali nikad nije uspeo da postane igrač svetske klase

Iako se očekivalo da tokom karijere zaigra za nekog evropskog velikana, Nenad Miljenović se ponovo vratio u OKK Beograd

  • 2

U nastavak sezone Košarkaški klub Mega Bemax će ući sa izvesnim promenama u sastavu pošto će klub napustiti dvojica igrača. Naime, dosadašnji plejmejker Nenad Miljenović u nastavku sezone igrati za OKK Beograd, za koji je nastupao i u delu prošle sezone, dok je Ognjen Čarapić otišao u Francusku.

Nenad Miljenović je rođen 8.4.1993. godine i igra na poziciji plejmejkera i ovo mu je bio treći put da igra u dresu Mege, posle pozajmice iz Partizana u sezoni 2011/12 i potom dve sezone provedene u Megi od 2013. do 2015. godine.

Za one koji slabije prate košarku radi se o momku koji je bio dominantan u mlađim selekcijama Srbije. Nesporan talenat, koji je potezima ličio pomalo na Dražena Petrovića.

Godine 2009. naslovi su bili "Rođen je novi Dražen Petrović" a tada je Miljenović osvojio juniorski turnir Evrolige sa FMP-om, a samo 16 godina.

Nenad  Miljenović Miljenović i Micić sa osvojenim medaljama na Evorpskom prvenstvu za juniore Foto: MN Pres

Ove sezone je za Megu u proseku beležio 4.3 poena i 3.6 asistencija a u nastavku sezone će braniti boje OKK Beograda, za koji je prošle sezone sa uspehom nastupao, beleživši u proseku 14.1 poen, 4 skoka i 5.7 asistencija.

Ovde je najzanimljivija vest da se Miljenović koji ima 26 godina vraća u KLS ligu u OKK Beograd, iako mu je pre samo osam godina predvišana velika karijera. Momak je ponikao KK Vračar, pa je prešao u FMP sa 12 godine gde je prošao sve mlađe selekcije i igrao za reprezentaciju Srbije sa kojom je osvojio Evropsko srebro do 18 godina i bronzu na EP za igrače do 16 godina.

Igra na mestu plejmejkera, i tada u tim godinama je bio u Top 5 igrača u Evropi, veoma talentova, proglašavan za novu nadu srpske košarke. Ipak, izabrao je drugačiji put. Odbija da potpiše profesionalni ugovor sa FMP-om 2011. i prelazi u Partizan. Odmah je prosleđen na pozajmicu u Mega Basket, gde je bio sezonu, odakle je otišao u radnički Kragujevac. Posle te sezone u 2013. se vraća u Megu o ostaje do 2015. Pružao je dobre igre, ali nedovoljno spram talenta koji je nosio u mlađim kategorijama.

Ostao je nedorečen u seniorskoj košarci, za razliku od svojih vršnjaka sa kojima je igrao za mlađe kategorije selekcije Srbije, poput Vasilija Micića koji je izrastao u jednog od najboljih igrača Evrope. Prosto je neverovatno da momak koji je sa 16 bio ekstra klasa toliko padne da igra u prosečnm klubu u Srbiji. Ali, to vam je zamka sporta. Sa druge strane imate primere igrača koji nisu ni pokazivali ništa posebno do 18 godine a sada su u NBA..

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steva

    29. decembar 2019 | 20:47

    Još jedan talenat , kome su franjevci upropastili karijeru...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA