≫ 

ABA liga se konačno oglasila povodom neodigravanja meča Budućnost - Zvezda!

Još nema registrovanja pobede Budućnosti!

  • 66
Budućnost - Crvena zvezda Foto: Vijesti online

Utakmica između košarkaša Budućnosti i Crvene zvezde u ABA ligi i zvanično nije odigrana u hali Morača, a sudije su samo podbacile loptu na centru i odmah potom odsvirale kraj.

Arbitri su simbolično u 18 sati, kada je trebalo da počne meč, okončali duel koga nije bilo, jer su na tereni bili samo košarkaši Budućnosti, pošto beogradski tim nije doputovao u Podgoricu.

Na tribinama je bilo nekoliko stotina pristalica domaćeg tima, a u loži i premijer Crne Gore Duško Marković.

Košarkaši Crvene zvezde nisu doputovali u Podgoricu zbog nestabilne situacije u Crnoj Gori, odnosno prema rečima predsednika Nebojše Čovića, jer postoji bezbedonosni rizik, posebno i zbog brojnih ispada u susretima dva tima.

Video: Čović: Kako su Barselona i Real Madrid odložili susret zbog protesta u Kataloniji?



Iz Budućnosti nisu želeli da odlože utakmicu na predlog Zvezde, ABA liga se oglasila tri sata posle planiranog početka meča.

- Utakmica nije odigrana jer se Crvena zvezda nije pojavila na parketu hale "Morača". Javnost će biti blagovremeno obaveštena o narednim koracima ABA lige u ovom slučaju - navodi se u saopštenju regionalnog takmičenja.

Inače, prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović naveo je da klub nije dobio nikakav odgovor od ABA lige na zahtev za odlaganje utakmice.

Video: Čović o tome šta će biti ako se registruje 20:0 za Budućnost

- Kako će odluka o meču doneti, retroaktivno? Postoje dve mogućnosti, da se odlaže utakmica i da donese odluku da se ne odlaže, morate da dođete na utakmicu u 18 časova i to bismo poštovali, ali onda se zna čija je odgovornost. Svi beže od odgovornosti. Mi smo bili hrabri i doneli smo odluku. Ja mislim da predsedništvo neće doneti odluku, jer nije donelo ni ovu.

U Crvenoj zvezdi smatraju da nije potpuno ispoštovana procedura uoči ove utakmice, pa se shodno tome ne može automatski registrovati 20:0 za domaći tim - konkretno u pravilniku ne postoji član za situaciju kakva je viđena u ponedeljak.

- U slučaju da se ekipa neopravdano ne pojavi na utakmici ili neopravdano odbije učestvovanje na utakmici, ta ekipa automatski gubi tu utakmicu rezultatom 0:20 i, kada je to primenjivo, ne prolazi u dalje krugove takmičenja - stoji u Članu 32.1 pravilnika ABA lige.

Ipak, ABA liga još nije postupila prema ovoj propoziciji i sigurno nas čeka nova košarkaška bura na Jadranu.

Video: Čović o saradnji sa Državnom bezbednošću o proceni rizičnosti puta u Podgoricu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • da vas hoce ugasiti

    30. decembar 2019 | 23:20

    Tuzno je citati kako zvezdas ne smiju reci istinu.Covic vas je ukopao.Njegov vlastiti hir i njegova neka politika koja ne uvazava klub i navijace.to moze samo tamo gdje je javasluk i diktatura pojednica. sad kad vas spravom kazne trazicete od partizana da istupi kobajagi radi srpstva.kad je partizan htio i trazio da se ne igra ova liga onda ste vi iz zvezde predlagali da se kazni i zabrani nastup u evropi.zato nas sad raduje da vas rasturaju i ako BOG da ugase na radost postenih srba.dosta nam je krimosa i lopovcina

  • @

    30. decembar 2019 | 21:39

    20:0 pa neka limene kante igraju Albansko prvenstvo sa Tiranom, i onako su braca jos od 45-te.

  • Srbija...

    31. decembar 2019 | 06:24

    CZV & Mega & FMP = SRBIJA ! ! !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA