≫ 

Otkriveno koliko je para uzeo Dončić od ugovora za patike: Više dobili samo Džordan, Lebron i Durent

Od košarke zarađuje tri puta manje

  • 5
Luka Doncic patike Foto: Tanjug/AP, Wikipedia

Luka Dončić je potpisao ugovor života! Naime, slovenačko košarkaško čudo je nedavno postalo zaštitno lice brenda Džordan, pa će narednih 5 godina nositi njihove patike.

Za to vreme zarađivaće neverovatan novac! Američki mediji otkrili su cifru petogodišnjeg ugovora Luke Dončića, koji je trenutno jedan od lidera u trci za titulu MVP-ja lige i prosečno po meču postiže tripl-dabl (29 poena, 9.5 skokova, 8,9 asistencija).

Luki je nedavno istekao ugovor sa Najkijem, koji je potpisao dok je još bio u Real Madridu. U prelaznom periodu kada nije imao ugovor nosio je patike nekoliko različitih brendova i na taj način "flertovao" s njima. Mnogi su bili zainteresovani da potpišu Dončića, ali se je najkonkretniji bio Džordan, koji je na sto stavio 100 miliona dolara!

Prema ugovoru, Dončić će samo od nošenja "džordanki" zaraditi 20 miliona dolara godišnje! To je tri puta manje od onoga što zarađuje od košarke, jer sa Dalasom ima ugovor po kojem godišnje zarađuje 7.68 miliona dolara.

Dončić je dobio četvrti najveći ugovor u istoriji za nošenje patika, kada su u pitanju košarkaši! Ispred njega su samo Majkl Džordan, Lebron Džejms i Kevin Durent. Stef Kari ima ugovor koji je jednak Dončićevom, dok su iza Slovenca veličine poput Kobija Brajanta, Džejmsa Hardena, Rasela Vestbruka i nove zvezde od koje se tek očekuje da eksplodira - Zajona Vilijamsona (nedavno potpisao ugovor na 75 miliona dolara za 5 godina).

Video: Pogledajte kako je Dončić poslao Hardena po burek

I dalje se priča o neodigranom meču protiv Budućnosti, a Zvezda već večeras (19.00) igra vrlo važan meč s Bajernom Dejana Radonjića u Evroligi. Pobeda bi mogla da je približi TOP 8 fazi, a kvota na keca je 1,60. Dvojka na Bavarce je 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Bajern.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teatar

    2. januar 2020 | 15:10

    Prema ugovoru, Dončić će samo od nošenja "džordanki" zaraditi 20 miliona dolara godišnje! To je tri puta manje ????od onoga što zarađuje od košarke, jer sa Dalasom ima ugovor po kojem godišnje zarađuje 7.68 miliona dolara.

  • Luka

    2. januar 2020 | 15:05

    20 miliona je 3 puta manje od 7.68mil????

  • Duje

    2. januar 2020 | 15:56

    Sitne su to pare, do 2025g u Srbiji ce biti prosjecne plate 1000e 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA