≫ 

Optužen za prebijanje žene, otišao iz NBA da se posveti Jehovinim svedocima, ali sada se vraća!

Daren Kolison je igrao 10 godina u NBA, ali se onda povukao da bi se posvetio religiji

  • 1

Deren Kolison (32, 183), američki plejmejker, koji je prošlog leta, posle 10 godina igranja u NBA otišao u penziju kako bi se posvetio nekim drugim stvarima, mogao bi da se vrati u NBA.

Njegov povratak u najjaču ligu sveta mogao bi da se desi već u februaru, a kao potencijalne destinacije spominju se Los Anđeles Lejkersi i Los Anđeles Klipersi – ekipe koje se bore za šampionski prsten. Inače, svojevremeno je bio optužen za prebijanje žene.

Kolison je u ligu došao 2009. godine sa univerziteta UCLA, a draftovali su ga Nju Orleans Pelikansi. Igrao je još za Indijana Pejserse, Dalas Maverikse, Los Anđeles Kliperse i Sakramento Kingse. Međutim, posle sezone 2019. objavio je da ide u penziju da bi se posvetio veri i radu u Jehovinim svedocima.

Podsetimo, Jehovini svedoci su hrišćanska verska zajednica koja ima preko 8,6 miliona članova, širom sveta. Veruju da svoje učenje temelje isključivo na Svetom pismu , odnosno Bibliji i poznati su po propovedničkoj delatnosti. Imaju dogme u koje veruju. Slede učenje Isusa Hrista, ga ne smatraju Bogočovekom,  već da je Tvorac (Bog) krator svog života na zemlji. Odbacuju Sveto Trojstvo koje propoveda hrišćanska crkva. Oni ne slave praznike poput Božića i Uskrsa, kao ni nacionalne praznike, ali ni rođendane.

 Večeras (20.00) se u Atini igra derbi posrnulih giganata Olimpijakosa i Fenerbahčea.  I jedni i drugi su u donjem delu tabele Evrolige, što nije uobičajeno, a večeras je kec 1,90, dok je dvojka 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Olimpijakos - Fenerbahče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA