Ovako je Jokić "razbio" Atlantu: "Skulovao" Angolca i Ukrajinca, pa matirao Hokse preko legende NBA!

Menjali su se čuvari na jokiću, ali je ishod uvek bio isti

  • 2
nikola jokić Foto: youtube/ESPN

Pamtiće Nikola Jokić gostovanje Atlanti po najboljem poenterskom bilansu u karijeri, sa 47 poena gotov sam je razbio domaći sastav, koji jednostavno nije imao rešenja za raznovrsni napadački arsenal Srbina.

Dominirao je Nikola u reketu, Angolac Bruno Fernando prvi ga je preuzimao, ali uzalud, svaki put Jokić je imao rešenje pored centra Atlante. Istina, potcenio je 21-godišnji Fernando šuterske mogućnosti našeg centra, ostavljao Nikolu samog van linije za tri, a ovaj ga surovo kažnjavao.

Kako nije išlo sa Fernandom, Atlanta je promenila čuvara na Nikoli, pa je dobio flaster u vidu čvršćeg Ukrajinca Olekseja "Aleksa" Lena. Žestoke duele vodili su njih dvojica, ali ishod je bio isti kao i sa Fernandom - Jokić je ili trojkama ili poenima sa poludistance, ili pod košem, obesmišljavao svaki otpor rivala.

Nikola Jokić Jokić postiže teške poene preko Vinsa Kartera Foto: Tanjug/AP

Na kraju, u samoj završnici Nikolu je preuzimao i prekaljeni Vins Karter, živa legenda NBA, koji je "jako ušao" u našeg centra minut i po pre kraja pri rezultatu 118:111 za goste. Bilo je u tom duelu nekoliko faulova od Kartera, pokazao je čvrstinu "stari lisac", sudije se nisu oglasile, a Nikola je i u toj situaciji pronašao put do koša.

Bili su to verovatno i najatraktivniji poeni našeg centra na utakmici, kao šlag na tortu vrhunske partije.

pogledajte sve poene maestralnog Jokića protiv Atlante.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA