≫ 

Jokić o reprezentaciji: Srbija je zemlja koja ne voli košarku, mi volimo da pobeđujemo

Centar Denvera nedavno govorio o Svetskom prvenstvu u Kini

  • 8
Nikola Jokić Printskrin: Youtube/Otvoreni studio

U noći između srede i četvrtka srušio je Dalas i postavio još jedna lični rekord u NBA ligi, a nedavno je Nikola Jokić dao zanimljive izjave za ''Glas Amerike'' gde je govorio o prethodnom letu i košarkaškoj reprezentaciji Srbije.

U emisiji koja se pojavila dan posle Božića, Jokić je najpre komentarisao promenu selektora i dolazak Igora Kokoškova umesto Aleksandra Đorđevića.

- Drago mi je zbog Igora, on je sigurno neko ko može da uvede nešto novo u reprezentaciju. Neki novi sistem, nove ljude... Videćemo šta će biti. Ja lično nikad nisam ni ranije govorio da li ću igrati ili ne, tako da neću ni sada. Fokusiran sam na sezonu, daleko su kvalifikacije i Olimpijske igre.

Nikola Jokić Jokić u dresu reprezentacije Srbije Foto: Marko Jovanović

Na konstataciju da bi neke reprezentacije verovatno slavile 5. mesto na Svetskom prvenstvu, dok se u Srbiji tuguje, Jokić je rekao:

- Srbija je zemlja koja ne voli košarku, mi volimo da pobeđujemo. U tome je najveća greška među nama, mada je to i dobra stvar jer hoćeš da pobediš. To 5. mesto je bio neki naš maksimum tamo. Da li smo mogli da pobedimo Argentinu? Oni su bili u finalu, igrali su fenomenalno. Svetsko prvenstvo je drugačije, sistem je drugačiji. Uvek kažu da su prva utakmica i četvrtfinale najvažniji. Izgubili smo od Španaca, možda je to bila neka prekretnica. Iznenadili su nas poluzonom, nisu nam dali da igramo kako igramo.

U nastavku pogledajte kompletnu izjavu Nikole Jokića:

>>> Počinje Evropsko prvenstvo u rukometu, a otvara ga reprezentacija Srbije duelom s Belorusijom u Gracu (18.15). Kvota na Orlove je čak 3,60, dok su Belorusi postavljeni kao veliki favoriti s kvotom 1,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Belorusija - Srbija.

Video: Jokić prošao kroz odbranu Kingsa kao Mojsije kroz Crveno more

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.z

    9. januar 2020 | 08:29

    Volimo mi kosarku ali je problem sto ne prihvatamo poraz kako treba vec odmah pljujemo na igrace, trenere, sudije bavimo se nekakvim teorijama i rekla kazala pricama, umesto da budemo zahvalni pre svega vama igracima sto trenirate posle napornih sezona u klubovima i rizikujete neku povredu igrajuci za svoj narod. Pojedinci se cak i ne raduju vasem licnom uspehu iako na taj nacin najbolje reprezentujete Srbiju sto govori o tome da nisu ni svesni koliko podizete ugled ove drzave.

  • miro

    9. januar 2020 | 08:44

    Kad se pobedi sve super ali kad se izgubi svako kod nas nadje nekog igraca da ga crni i to osta.Onda uporno dokazivanje ovde kako ne valja cak ispod svakog nivoa.

  • 937

    9. januar 2020 | 09:51

    Kakva glupa izjava, pa odakle toliko uspeha u kosarci ako ne volimo taj sport, odakle toliko klinaca koji igraju kosarku?? Logicno je da svi vole da pobedjuju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA