≫ 

Novi centar Partizana stigao u Beograd na preglede: Evo kada debituje novi košarkaš crno-belih

Posle odlaska Parahuskog, klub je angažovao novog visokog igrača

  • 26
James Michael McAdoo, Delaware 87ers forward Foto: Wikipedia/Rikster2

Košarkaški klub Partizan doveo je Džejmsa Mekadua (27), nekadašnjeg igrača Golden Stejt Voriorsa i dvostrukog NBA šampiona kojeg već tokom petka očekuju prve obaveze u novom klubu.

Kako Telegraf saznaje, novi centar crno-belih već je stigao u Beograd, a tokom petka obaviće neophodne lekarske preglede, posle kojih će, u slučaju da sve prođe u najboljem redu, zvanično važiti njegov ugovor sa klubom. Saradnja je ozvaničena najmanje do kraja sezone, sa mogućom opcijom produženja.

Mekadu neće debitovati u subotnjem meču ABA lige sa Cedevitom, a prve minute Amerikanac bi mogao da upiše u Evrokupu sledeće nedelje, kada crno-beli gostuju Trentu u Italiji.

Da podsetimo, Mekadu je rođen januara 1993. godine je visok 206 centimetara i ima 104 kilograma, a snalazi se na četvorci i petici. Potekao je iz Virdžinije, a studirao je na Severnoj Karolini.  Na NBA draftu 2014. nije izabran, ali je imao korektan učinak u najjačoj ligi na svetu.

Prve tri sezone je odigrao u Golden Stejtu, četvrtu u Filadelfiji, pre nego se preselio u Evropu. Na 111 utakmica u najjačoj ligi na svetu je imao prosečno po tri poena i 1.7 skokova uz 52 odsto šuta iz igre i 53.4 odsto sa slobodnih bacanja. Najbolja sezona mu je bila prva kada je imao 4.1 poen u proseku, s tim što je najviše utakmica odigrao u trećoj - 52.

Sa Voriorsima ima dve titule prvaka NBA, bio je i šampion razvojne lige iz 2015. godine, bio je deo drugog tima NBDL i deo tima najboljih rukija u razvojnoj ligi, učestvovao je i na Ol-star utakmici NBDL 2015.

U Evropi je još nastupao za Torino i Bešiktaš.

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brane

    9. januar 2020 | 23:52

    Od kuda pare laznoj instituciji?! To mora da tizilastvo ispita. Dosta demagogije i mrznje prema CZ a ovamo dovodite svaki mesec novog igraca.

  • Wetzikon

    9. januar 2020 | 23:43

    Ima li tu koji domaći igrač?

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    9. januar 2020 | 23:58

    У првој сезони "експлодирао" са 4 поена у просеку, а онда стагнирао на 3😂😂😂. Слаба зима, појефтинила дрва😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA