≫ 

Zvezda za pet minuta rastavila Megu: Raspucani Dženkins vodio crveno-bele do bitne pobede!

Nova "stotka" u košu Mege

  • 57
Foto: ABA liga / Mega Bemax / Ivica Veselinov

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mega Bemaksa u 15. kolu ABA lige sa 103:85 i tako se popeli na četvrto mesto tabele.

Tim Dragana Šakote je iskoristio kiks FMP Železnika i poraz od Igokee da se približi vodećim timovima ABA lige Cedevita Olimpiji, Budućnosti i Partizanu u borbi za plej-of.

Meč je stao u pet minuta na početku treće četvrtine kada je Zvezda u napadu demolirala mladi tim Mege i ubacila mu 20 poena.

Domaćem timu nije mogao da pomogne čak ni raspoloženi Kendrik Peri koji je tokom cele utakmice bio nerešiva zagonetka za odbranu ekipe koju vodi Dragan Šakota.

Upravo je Peri bio najefikasniji u Megi sa 31 poenom. Marko Simonović je dodao 18.

Kod pobednika se istakao Čarls Dženkins sa 17 poena, četiri skoka i po tri ukradene lopte i asistencije. Bili Beron je postigao 17 poena, 13 je imao Kevin Panter, 12 Štimac, a 11 Gist.

Prvo poluvreme je proteklo u dominaciji Kendrika Perija u dresu Mege. Zvezda je timski bila za nijansu bolja, pa je jedino Peri pravio potrebnu razliku da bi držao svoj tim u igri.

Isprva je to činio i Marko Simonović dok su domaći igrači spuštali više lopti u reket tokom prve četvrtine, ali su se po izlasku Blaža Mesičeka "prešaltali" na individualne akcije Perija.

On ih je na mahove i majstorski rešavao te je već u prvih dvadeset minuta imao 14 poena i bio dvocifren uz spomenutog Simonovića.

Foto: ABA liga / Mega Bemax / Ivica Veselinov

Tokom prve četvrtine se igrala tvrda i ne tako atraktivna košarka. Nešto bolje je startovala Zvezda sigurnim šutem Lorenca Brauna i trojkom Branka Lazića.

Mega je odgvoroila serijom 7:0 za vođstvo 10:7, a do sredine prvog perioda su se ekipe smenjivale u vođstvu.

Odgovornost je potom u ekipi Zvezde preuzeo Štimac, koji je podelio nekoliko asistencija, Panter i Davidovac su pogodili "par" šuteva pa su crveno-beli na isteku deset minuta vodili 20:18.

U drugoj deonici je zglob odmah na startu povredio Davidovac, ali to nije imalo loš uticaj na igru Zvezde.

Foto: ABA liga / Mega Bemax / Ivica Veselinov

Gosti su se odvojili pogotkom Dobrića posle ukradene lopte i zakucavanja u kontri, a Zvezda je imala i plus osam posle slobodnih bacanja Džejmsa Gista u 18. minutu.

Peri je tokom druge četvrtine bio konstantna "koš+faul" pretnja, pa je poluvreme završio jednim lepim driblingom.

Fintirao je centra Nikolu Jovanovića, otišao do koša i umalo pogodio koš. Jovanović ga je nekako zaustavio, a Peri je sa dva penala nastavio da održava svoj tim u igri.

Kuzmić je već u prvom napadu nastavka demonstrirao svoju snagu u reketu, a Čarls Dženkins i Peri su razmenili po trojku.

Foto: ABA liga / Mega Bemax / Ivica Veselinov

Usledili su poeni, pa blokada i ofanzivni skok Kuzmića kojima je pomogao svom timu da trojkom Branka Lazića ode na prvu dvocifrenu prednost - 59:48.

Boriša Simanić je ubrzo napravio i peti faul posle atraktivne stepbek trojke, ali je prednost njegovog tima nastavila da raste, a Dejan Milojević je svoje nezadovoljstvo pokazivao na tajm-autu.

Atić je nesportskim faulom posle ukradene lopte Lazića dodatno "ukanalio" svoj tim. Lazić je pogodio oba bacanja, Beron je pogodio trojku i Zvezda je za pet minuta nastavka zatrpala koš Mege sa 20 poena.

Foto: ABA liga / Mega Bemax / Ivica Veselinov

Otišla je na +21, a ranu je malo zatvorio Peri, najpre trojkom, a onda i kontrom i košem uz faul za 69:54.

Zvezdina odbrana je tada malo popustila, u napadu je proradio Dženkins, što je bilo dovoljno za komociju gostiju pred poslednju četvrtinu.

Dženkins je odmah na startu dao još jednu trojku za +22, posle čega je tokom čitave poslednje deonice bilo samo pitanje kojom će razlikom da bude okončan meč.

Crvena zvezda je ovom pobedom stigla do petog mesta regionalnog takmičenja (9-6), ali je trijumf nad Megom (3-12) veoma bitan dok se ne donese konačna odluka o tome šta će se desiti sa utakmicom protiv Budućnosti, koju crveno-beli nisu odigrali u Podgorici krajem decembra.

Naredni rival tima Dragana Šakote je Žalgiris iz Kaunasa u Evroligi. Taj meč je na programu 15. januara, dok je naredni abaligaški protivnik Zvezde Cibona, 20. januara.

Mega u narednom kolu igra protiv Budućnosti, 18. januara, a tim Dejana Milojevića je na poslednjem, 12. mestu ABA lige.

Četvrta četvrtina:

Foto: ABA liga / Mega Bemax / Ivica Veselinov

40. minut - Koš Atića uz faul Gista, Mega ublažava poraz na 103:85.

39. minut - Promašene trojke Atića i Perija, pa pogodak Atića polaganjem. Beron i Jovanović pogađaju za Zvezdu - 103:82.

38. minut - Pogodak Perija u prodoru, pa njegova trojka. Gist je u međuvremenu poentirao za Zvezdu - 99:82.

37. minut - Ukradena lopta Dženkinsa i pogodak u kontri, pa novi prekid i pogoci Stanića - 95:75.

36. minut - Trojka Simonovića, pa poeni Štimca uz faul - 93:74, sigurna prednost Zvezde.

35. minut - Peri pod prekršajem i 1/2 sa linije bacanja. Dva promašaja Gista i Štimca pod košem Mege - 90:71.

34. minut - Kendrik Peri postiže nove poene, pa dobija faul Pantera (88:70). Ubrzo se i Panter seli na liniju bacanja posle četvrtog faula Perija - 90:70 za Zvezdu.

33. minut - Ašćerić preko Štimca, centar Zvezde uzvraća pogotkom uz faul Miškovića - 88:68.

32. minut - Stanić pogađa lep poluhorog u visokom luku - 84:64. Ašćerić je iskoristio dva od tri penala posle bacanja, na liniju će i Gist - 85:66 za Zvezdu.

31. minut -Treća trojka Dženkinsa, 11/21 za tri ukupno - 84:62.

Treća četvrtina:

Foto: ABA liga / Mega Bemax / Ivica Veselinov

30. minut - Štimac ispravlja promašaj Berona iz floutera (79:61). Amerikanac nepropisno zaustavlja Simonovića u reketu (79:62). Fauliran i Panter - 81:62 vodi Zvezda posle tri četvrtine.

29. minut - Cepa mrežu Beron trojkom, pre toga kuca Simonović (77:59). Tanasković nije pogodio trojku, vratila mu se lopta pa je otišao na koš - 77:61.

28. minut - Posle trojke, pogodak za Čarlsa Dženkinsa na obruču, precizan i Nenadić - 74:57.

27. minut - Nova trojka Dženkinsa, deveta za Zvezdu, pa njegov faul na Atiću - 72:55 vode gosti.

26. minut - Trojka Perija, pa njegova kontra i pogodak uz faul - 69:54.

Foto: ABA liga / Mega Bemax / Ivica Veselinov

25. minut - Sjajno čuva loptu Beron u terenu, a onda u napadu pogađa flouter - 64:48. Nesportski faul Atića posle izgubljene lopte, Lazić pogađa dva bacanja, a onda Beron "pakuje" trojku - 69:48.

24. minut - Uuuuu kakav potez Simanića! Dribling, pa stepbek i onda trojka krilnog centra Zvezde koji već u sledećem napadu pravi petu ličnu - 62:48 vodi Zvezda.

23. minut - Blokira Kuzmić, pa pomaže Laziću da dođe do ofanzivnog skoka. Kapiten Zvezde daje trojku za prvu dvocfirenu prednost crveno-belih - 59:48.

22. minut - Trojke Dženkinsa i Perija, pa po promašaj Simonovića i Berona (54:48). Kuzmić posle ofanzivnog skoka daje zicer - 56:48 vodi Zvezda.

21. minut - Kuzmić poentira pod košem, probao je atraktivnu piruetu u kontri Simanić i promašio je. Boriša vrlo brzo faulira Simonovića i to je četvrti faul - 51:45 za Zvezdu.

Druga četvrtina:

Foto: ABA liga / Mega Bemax / Ivica Veselinov

20. minut - Opet precizan Panter sa penala, Peri nastavlja da "teroriše" odbranu. Jovanović ga faulira u prolazu do koša - 49:43 za Zvezdu na poluvremenu.

19. minut - Panter spotaknut u prodoru, blokira zatim Nenadića, a Gist pogađa dva bacanja (47:39). Atraktivan alej-up Mesičeka i Simonovića - 47:41 vodi klub sa Malog Kalemegdana.

18. minut - Kendrik Peri posle ofanzivnog skoka pronalazi samog Nenadića na trojci, ali trojkom odgovara i Beron (43:36). Peri munjevito ide napred i ponovo koš+faul situacija za igrača Mege - 43:39 za Zvezdu.

17. minut - Peri pogađa trojku uz faul Pantera! Prethodno je Štimac udelio Gistu svoju treću asistenciju (36:33). Štimac potom sam rešava akciju, pa Beron uz pomoć njegovog bloka dobija faul - 40:33.

16. minut - Dobar okret Štimca i koš od table. Peri fintira Dobrića i baca visok luk u prodoru - 34:30 za Zvezdu.

Foto: ABA liga / Mega Bemax / Ivica Veselinov

15. minut - Dobrić krade loptu i moćno kuca u kontri. Peri sam rešava napad, kao i Panter šut za dva - 32:27 vode crveno-beli.

14. minut - Lep okret Nikole Miškovića i leđna tehnika kojoj Panter nije mogao da parira u mismeču (26:25). Kombiinuju Štimac i Gist - 28:25 za Zvezdu.

13. minut - Nekoliko grešaka na obe strane, pa ukradena lopta Dženkinsa i zicer za 26:23.

12. minut - Dobrić dobija loptu na šutu za tri i pogađa (24:20). Dženkins gubi loptu, a Nenadić daje koš uz kontakt i faul Dobrića - 24:23 za Zvezdu.

11. minut - Povredio se Davidovac, stradao je skočni zglob pa je odšepao van igre. Nemanja Nenadić pravi faul nad Panterom. Na drugoj strani fantastična kombinacija Atića i Macure - 21:20 vodi Zvezda.

Prva četvrtina:

RED STAR Foto: MN press

10. minut - Cepa mrežicu Panter sa poludistance, pa lepa kombinacija Štimca za Davidovca i njegovi poeni pod faulom - 20:18 za Zvezdu na kraju prve četvrtine.

9. minut - Bori se Štimac pod košem i pravi faul u skoku. Simonović ubacuje sa penala osmi poen - 18:16 vodi Mega.

8. minut - Lep flouter i pogodak Tanaskovića za Megu, pa onda i Dženkinsa u crveno-belom - 16:16. Beron zaustavljen u prodoru do obruča.

7. minut - Egal u hali Ranko Žeravica posle slobodnih bacanja Mege - 14:14.

6. minut - Beron dobija faul iz prodora (12:11). Trojka Davidovca iz relativno neorganizovanog napada gde je lopta uglavnom kružila oko linije 6.75 - Zvezda vodi 14:12.

5. minut - Serija Mege se nastavlja, 7:0 posle dva slobodna bacanja Mesičeka (10:7 Mega). Zakucavanje Kuzmića pa pogodak Simonovića - 12:9 za Megu.

4. minut - Lepo utrčavanje Simonovića i onda zakucavanje (7:5 Zvezda). Novi promašaj Brauna za tri i onda prodor i polaganje Mesičeka uz faul Simanića - 8:7 vodi Mega!

3. minut - Prva slobodna bacanja za Megu, Boriša Simanić se u Zvezdi upisao u strelce - 7:3 za crveno-bele.

2. minut - Lorenco Braun pogađa sa poludistance, pa promašuje trojku, ali spolja ne greši Lazić - 5:2 za Zvezdu.

1. minut - Kuzmić zakucava pod košem Mege, Marko Simonović poentira za Megu koja na početku vodi 2:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIK

    13. januar 2020 | 18:08

    PO MENI ZVEZDA OSVAJA ABA LIGU .

  • Mld. Dr.

    13. januar 2020 | 19:13

    BILI, Naravno da nije čudno, jer je Zvezda puno bolja. A i Miloje uvek igra na "nož" protiv Zvezde, jer je Partizanovac. Kako se nisi zapitao, zašto Mega nikako da pobedi Partizan? Vidi se da nisi pristrasan. 😂😂😂

  • РЗ-ЦЗ

    13. januar 2020 | 20:16

    И шта каже Теги отишао Џенкис и угасио Инстаграм?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA