Davidovcu otečen zglob, Lorenco je probao i nije mogao: Šakota otkrio koliko pauzira Jagodić-Kuridža

Crveno-beli su protiv Mege ostali bez još jednog igrača

  • 3
Foto: ABA liga / Mega Bemax / Ivica Veselinov

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota kaže da još uvek ne zna koliko je ozbiljna povreda Dejana Davidovca, ali i šta je rekao svojim igračima u svlačionici posle utakmice sa Megom.

Zvezda je u hali "Ranko Žeravica" pobedila Mega Bemaks u 15. kolu ABA lige sa 103:85.

- Rekao sam igračima u svlačionici da im čestitam na ozbiljnosti. Mi smo hteli da odigramo odgovornu utakmicu, iskontrolišemo minutažu... Ono što je neočekivano, ili očekivano zbog zamora, je da ulazimo u povrede i to nas je malo poremetilo. Cilj bio da svi igrači odigraju po 20 minuta i da uspemo da pobedimo. Igrači sa klupe su pomogli i cilj je ostvaren. Spremni smo bolje nego što smo očekivali za ovaj pakao koji nam sledi, svaka dva dana utakmice - prvi su utisci Šakote posle meča.

Na početku treće četvrtine se crveno-belima povredio Dejan Davidovac koji je poslednjih nekoliko utakmica odigrao veoma dobro i davao bitne trojke.

Dejan Davidovac Foto: Marko Jovanović

- Malo je nešto oteklo, prve reakcije su proizvoljne, to treba da se snimi pa tek onda da pričamo. Izgubili smo par igrača, nemamo ih u ovom trenutku i to je neka vrsta problema. Dejan je u poslednje vreme u jako dobroj formi i nadam da nije nešto ozbiljnije i da ćemo ga jako brzo imati - kaže Šakota.

Davidovac nije jedini koji fali ekipi, pošto povređenih ima još...

- Mislim jedino kod Kuridže znamo da je to između deset i petnaest dana, sa Filipom ne znamo. A ovo je najnovije. Marko je isto bio bitan igrač, sve to neko nadoknadi, ali kad se na dužem putu gleda, svaki od tih igrača nam nažalost fali.

Foto: ABA liga / Mega Bemax / Ivica Veselinov

Nije mnogo minuta na parketu video ni Lorenco Braun koji je vrlo brzo izašao iz igre. Zamenili su ga Kevin Panter i Čarls Dženkins, a "Đenka" je bio i najefikasniji u timu Zvezde uz Bilija Berona sa 17 poena.

- Lorenco Braun je hteo da proba, ali očigledno nije mogao. Oseća bol i to je povreda iz poslednje utakmice - zaključio je Šakota.

Zvezda je posle pobede nad Megom zasela na peto mesto ABA lige sa devet pobeda i šest poraza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA