≫ 

Novi poraz Zvezde u Areni: Alba slavila posle produžetka

Posle poraza u prošlom kolu, Zvezda je morala da dobije ovaj meč, ali su svojim greškama ponovo otišli u poraz

KK Crvena Zvezda - Alba Berlin

Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde  odigrali su još jedan težak meč u razmaku od samo 48 časova, i ponovo su poraženi, ali ovoga puta u meču 20.kola Evrolige od Albe iz Berlina sa 94:85  posle produžetka.

Crveno-beli desetkovani povredama i umorom u ritmu koji nije uobičajen (treća utakmica u 5 dana) dočekali su ekipu koja je pobedila Olimpijakos u sredu uveče u Pireju,i koja je po svom stilu igre jedinstvena u ovom takmičenju – veliki broj šuteva, poseda, kontranapada.

Baš tako su se suprostavili Zvezidi - trojkama su je urnisali u drugom poluvremenu i sprečili je da stekne osetniju prednost.

KK Crvena Zvezda - Alba Berlin

Foto: Nikola Tomić

U vemoma neizvesnoj utakmici Alba je bila smirenija i u produžetku je uspela da stekne prednost koju je održala do kraja. Prava šteta za Zvezdu koja je imala četiri vezane pobede u Evroligi i dva meča na svom terenu koja je izgubila. Sa te dve pobede učvsrtili bi se na 8. mestu koje vodi u plej-of, a ovako ih očekuje velika borba u narednih 14 mečeva.

U sledećem kolu Zvezda gostuje Barseloni.

KK Crvena Zvezda - Alba Berlin

Foto: Nikola Tomić

Na dva minuta pre kraja kod rezultata 77:77 Zvezda je promašila tri napada zaredom. Zatim prave faul na 50 sekundi pre kraja na Sikmi koji promašuje oba slobodna bacanja, ali centar Noko hvata i zakucava za 77:79.

U sledećem napadu fauliran je Punter koji sa bacanja poravnava na 79:79, a zatim Zvezuda igra ključnu odbranu na 24 sekunde pre kraja. Imali su napad za trijumf, ali se nisu snašli, promašio je Lazić tojku, a zatim i Štimac i meč je otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta Zvezda nije dala koš iz tri napada, dok je Alba sa pet vezanih poena prelomila meč na 79:84, a posle novog promašaja crveno-belih na 83:91 u 45. minutu.

KK Crvena Zvezda - Alba Berlin

Foto: Nikola Tomić

Zvezda je celu utakmicu odigrala sa oscilacijama. Taman kada steknu neku prednost, sve to prospu lošom igrom u odbrani. Pre svega dopustili su Albi da igra svoju igru da šutira sa svih pozicija i da pogađa.

Nemački tim je pogodio 14 od 37 šutnutih trojki, ali problem je što su neke bile zaredom u nekoliko napada, taman kada je Zvezda imala pet poena prednosti.  Takvi poeni negativno utiču na tim u samopouzdanju, pa je pad bio logičan.

Zvezda je imala 54:47 u 25 iminutu, i 70:65 u 35. minutu, ali je plaki primala trojke i to je koštalo pobede.

KK Crvena Zvezda - Alba Berlin

Foto: Nikola Tomić

Drugi razlog poraza leži u sistemu. Zvezda nema izgrađenu igru kada je neizvesna utakmica. Uglavnom se oslanjanju na individualna rešenja Puntera, Brauna, Gista ili Berona. Na nekim utakmicama je to upalilo, pa su pogađali u poslednjim minutima, ovoga puta nije kao ni protiv Žalgirisa.

Zvezda može da žali za ova dva meča, jer je ispustila priliku da sa dve pobede trasira put ka Plej ofu.

CRVENA ZVEZDA - ALBA 84:95  (79:79) (22:21, 21:18, 19:23, 17:17)

Štark Arena, Gledalaca 14,376

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić 4, Punter 24, Braun 12, Lazić 5, Beron 9, Dobrić 3, Gist 2, Dženkins 4, Simanić 8, Jovanović, Odžo 2, Štimac 12 (6 sk)

ALBA: Mejson 6, Siva 15, Gifi 6, Erikson 10, Matsicek , Šnajder, Hermanson 13, Giedratitis 8, Tieman 5, Kavanah 4, Noko 12, Sikma 15

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

TOK MEČA:

PRODUŽETAK:

45. MIN: 83:91 Nova trojka Albe lomi ovaj meč.

44. MIN: 81:86 Zvezda nema izgrađenu akciju u ključnim momentima.  Ide se na individualna rešenja Puntera, Brauna ili Berona koji uglavnom šutiraju spolja.

42.MIN: 79:84 Zvezda promašuje dva napada u produžetku i usledila je kazna koš Albe, pa zatim trojka. Nemaju rešenja u napadu crveno-beli, nema uigrane akcije više se ide na individualna rešenja. U odbrani ne mogu da odbrane šut za tri poena celu utakmicu.

KK Crvena Zvezda - Alba Berlin

Foto: Nikola Tomić

IV ČETVRTINA:

40. MIN: 79:79 PRODUŽETAK  Na dva minuta pre kraja na 77:77 Zvezda je promašila tri napada zaredom. Zatimprave faul na 50 sekundi pre kraja na Sikmi koji promašuje oba slobodna bacanja, ali centar Noko hvata i zakucava za 77:79.

U sledećem napadu fauliran je Punter koji sa bacanja poravnava na 79:79, a zatim Zvezuda igra ključnu odbranu na 24 sekunde pre kraja. Imali su napad, ali se nisu snašli, promašio je Lazić tojku, a zatim i Štimac i meč je otišao u produžetak.

KK Crvena Zvezda - Alba Berlin

Foto: Nikola Tomić

39. MIN: 77:77 Zvezda promašuje tri napada zaredom na egal rezultatu.

37.MIN: 76:77 Alba je preuzela vođstvo zahvaljujući greškama i brzopletim napadima Zvezde, u kojima su crveno-beli grešili u dodavanjima.

35. MIN: 72:72 Neverovatno je kako Zvezda lako gubi prednost, bukvalno za minut Alba pravi seriju 7-2 i dolazi opet na egal.

34. MIN: 70:65 kada je bilo najpotrebnija stvari je preuzeo Vladimir Štimac koji se razgoropadio pod košem i sa četiri vezana poena, uz Puntera koji je dodao pet doneo je prednost Zvezdi.

32. MIN: 64:65 Zvezda nema rešenje za trojke Albe, čak četiri su primili iz četiri napada i na taj način nemački tim održava egal sa Zvezdom.

KK Crvena Zvezda - Alba Berlin

Foto: Nikola Tomić

III ČETVRTINA:

30.MIN: 62:62 Uzbudljiva utakmica u Areni, Alba je pokazala da je ozbiljan rival bez obzira na ime i tradiciju. Trojkama urnišu Zvezdu na ovom meču.

28. MIN: 57:59 Neverovatno je da Zvezda plako prima dve trojke zaredom i to posle skoka u napadu Albe. Jako loša igra u odbrani crveno-belih.

27. MIN: 57:53 Trojkaški obračun u Areni. Na svaku trojku Zvezde, Alba odgovara trojkom.

KK Crvena Zvezda - Alba Berlin

Foto: Nikola Tomić

25. MIN: 54:47 Zvezda je uspela da konsoliduje odbranu i zahvaljujući raspoloženom Beronu koji je ubacio dve trojke uspeva da stekne prednost od šest do osam pet poena koju održava sve vreme

22. MIN: 48:41 Lorenco Braun otvara treću četvrtinu poenima za Zvezdu, a onda je usledila "bomba" Berona izvan linije 6,75 metara za prvo osetnije vođstvo.

KK Crvena Zvezda - Alba Berlin

Foto: Nikola Tomić

II ČETVRTINA:

20. MIN: 43:39 Ipak uspeva Zvezda da održi minimalnu prednost na poluvremenu meča.. Punter ima 11 poena i on je ulaskom pokrenuo crveno-bele. Lorenco, Simanić i Lazić su ubacili po 5.

17. MIN: 33:35 Tvrda utakmica u Areni, Zvezda ne može da se odlepi iako igra dosta dobro u napadu, ali Alba je pokazala da je u formi, posle pobede nad Olimpijakosom u sredu.

KK Crvena Zvezda - Alba Berlin

Foto: Nikola Tomić

14. MIN: 30:27 Zvezda pokušava da pronađe petorku koja bi napravila osetniju prednost na ovom meču, ali za sada ne uspeva. Šakota rotira igrače, ali za sada nije uspeonda pronađe petorku koja će iznenaditi Albu. Problem je u defazivnom skoku, jer Alba ima i po tri skoka u napadu.

12. MIN: 26:25 Nastavlja se borba u Štark Areni, ekipe se smenjuju u vođstvu i od početka niko nije stvorio osetniju prednost.

KK Crvena Zvezda - Alba Berlin

Foto: Nikola Tomić

I ČETVRTINA:

10. MIN: 22:21 Drži Zvezda ovu utakmicu pod kontrolom iako ima problem sa raspucanim šuterima Albe. Osim toga problem je i igra pod košem gde ne mogu da brane igrača na niskom postu.

8. MIN: 17:19 Alba igra veoma brzo i lepršavo sa dosta šuteva spolja koje pogađaju, što je najveći problem Zvezde.

5. MIN: 13:12 Ekipe su u egalu na startu utakmice, igraju se čvrste odbrane, nema izrazitih pojedinaca koji se ističu, napadi se rešavaju vrlo brzo.

KK Crvena Zvezda - Alba Berlin

Foto: Nikola Tomić

3. MIN: 5:0 Dobar početak Zvezde.  azić postiže prvi koš za Zvezdu na ovom meču, a posle dobre odbrane Braun ubacuje trojku.

Zvezda počinje meč sa petorkom Lazić, Braun, Beron, Simanić i Kuzmić..

Video: Vladimir Štimac preuzeo odgovornost za poraz od Žalgirisa i najavio meč sa Albom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Psttt

    17. januar 2020 | 21:03

    Sad imate losiji mesjusobni skor sa Albom u borbi za top 17

  • Aleksa

    17. januar 2020 | 20:56

    A Terza madjija obtisao 50 milki duga i vi ga pljujete,ccc

  • IDEA Zagreb

    17. januar 2020 | 21:09

    Glavu gore naši dečki.. Bumo pobedil sledeći put.. Ljubi vas vaša IDEA Zagreb 😘😘😘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA