Šakota: Gist ili Simanić da igraju protiv njega? Pa, on se zezao sa njima! Nestalo nam je benzina...

Trener crveno-belih je u prvi plan ''izbacio'' igrača Albe Luku Sikmu

  • 15
KK Crvena Zvezda - Alba Berlin

Foto: Nikola Tomić

Glasniji nego inače bio je trener Crvene zvezde Dragan Šakota na konferenciji za medije, posle poraza crveno-belih od Albe u 20. kolu Evrolige.

Zvezda je nakon produžetka poražena rezultatom 94:85, a šakota je još jednom apostrofirao umor svojih igrača.

- Očekivali smo tešku utakmicu, drugu u samo dva dana. Imali smo u poslednjem napadu šansu za pobedu, ali tako je - kako je. Sa manjkom energije, to je otprilike to. U drugom delu se očigledno radilo o onom što želite ili ne želite da shvatite, ali ostali smo bez igrača i energije. Nema benzina, ne radi auto. Da kritikujemo ko ima manje snage ili više? Prošli put sam pogrešno rekao, Žalgiris je imao četiri dana do naše utakmice, a Alba tri i lagano putovanje iz Atine. Dakle, kompletno drugačija priprema i pristup. A, nama fale igrači i nemamo energije - rekoa je šakota i dodao:

- Lazić danas nije trebalo da igra. Ima temperaturu, ali borio se. Šta da mu kažem? Gist ili Simanić igraju protiv Luka Sikme, Ajnštajna, čovek se zeza sa njima... Mi Sikmu nemamo. Imamo to što imamo. I taj Sikma bi verovatno drugačije izgledao da smo danas imali Kuridžu ili Davidovca.

Dragan Šakota

Foto: Telegraf

-Dupla nedelja nas je pokosila, ne samo zbog ritma, već i zbog bolesti i povreda. Boriša je suviše naivan za Sikmu. To ne možemo da rešimo. Gist je spletom okolnosti četvorka. Ostale dve četvorke nisu tu. Da ne kažem tri, jer i Perperoglu ima problem, a on kao da ne postoji.

Na pitanje o krizi rezultata, Šakota je rekao:

- Koja kriza rezultata, napravili smo četiri uzastopne pobede, a izgubili smo dve. Vidiš šta se događa? Real je izgubio 24 razlike od Himkija, imao pun roster, a izgubio dve zaredom. Neću da pominjem druge ekipe. Objektivno imamo problem, a vi da sa takvim shvatanjem očekujete od Zvezde... Da li sam pričao o najmanjem budžetu, da nisam pravio ekipu i mislim da dobro pomažem... Radim to koliko mogu, ali postoje uslovi koji nam ne dozvoljavaju da pomognem igračima više od toga.

- Znam gde je granica neke kritike. Pričaćemo i analiziraćemo, ali znam i gde su ljudske sposobnosti i objektivne stvari. Igramo protiv ekipe koja je tri godine sa istim trenerom u gotovo istom sastavu, igraju tečno, bez ikakvog pritiska, a mi to nemamo. Non stop smo u tenziji. Nama je Mega bila važnija utakmica - jasan je bio Šakota.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 323

    17. januar 2020 | 23:00

    Neverovatno ponizavanje dva svoja igraca ciji je ovaj trener? Strasno? Sta si ti trenercino ucinio da se ovaj ne igra sa tvojim igracima? Koje si nasao resenje, sta je on Harden?

  • Djile

    17. januar 2020 | 22:40

    Daj Sakota pusti tu demagogiju, ocajan si trener. Tebi Giht, na gist, ocajan igra, Lazica guras u tim a decko pojma nema. Oni zadnjih minuta igraju mi kos ne mozemo da damo. Taj Simanic je bar pogadjao. Opet Kuzmic ne igra drugo poluvreme. Slazem se da fale ova tri igraca al ovi timovi se dobijaju. Nisu oni top timovi

  • Goksi

    17. januar 2020 | 22:35

    Uvek trazimo alibi za poraz.. Sakota..sve sto si dobro uradio u proteklim utakmicama..prosuo si sa ova dva poraza kod kuce.. Pravis Dzordana..od Sikme...kao najbolji igrac svih vremena.. A nemamo uvezbanu akciju u poslednja pet minuta.. Sve se svodi na trojku sa 9 metara ..bez ideje..koju si ti kao trener..morao da imas..i da odigras..neku uvezbanu akciju... I zasto ti kuzmic nije igrao u drugom poluvremenu..drzis bolesnog lazica,zbog odbrane..a on upropastio tri napada... Umesto da igras na Berona...da naprave blok..ili lorenco,panter ulaz pod kos..jer su bili u bonusu..pa asistencija..ili faul..nego drzis loptu na tri sec do kraja nspada..i promasimo sut sa pila terena...i vadimo se na umor...energiju.. Bolje cuti..molim te

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA