≫ 

Partizan sa 30 razlike "demolirao" FMP i ostao najbolji u ABA ligi!

Crno-beli slavili lakše nego u prvom delu sezone

___ Foto: MN Press

Košarkaši Partizana  pobedili su FMP iz Železnika sa 87:57 kao gosti u 16. kolu ABA lige.

Crno-beli su već u prvom poluvremenu pokazali da su kvalitetniji rival od jednog od najprijatnijih iznenađenja sezone u ABA ligi.

Tim Andree Trinkijerija je u tom delu igre ofanzivnim skokovima "peglao" činjenicu da šut nije išao najbolje i u tvrdoj utakmici se od prvog minuta nametao kao bolji.

Novica Veličković ovaj meč neće pamtiti po tome što je briljirao, ali hoće po tome što je ulaskom u igru oborio rekord Petra Božića upisavši 472. meč u dresu Partizana.

Najefikasniji je kod pobednika bio Stefan Birčević koji je ubacio 14 poena, po 13 su imali Kori Volden i Nikola Janković, dok je Markus Pejdž ubacio 11. U ekipi FMP-a se istakao jedino Stefan Đorđević sa 14 poena.

___ Foto: MN Press

Prvo poluvreme obeležile su tri velike poenterske serije, mada početak meča nije nagoveštavao ovakav epilog prvih 20 minuta igre.

Počelo je tvrdo, a pogađali su jedino centri Nikola Janković i Stefan Đorđević. Bila su im potrebna cela tri minuta i delovalo je kao da će borba biti tesna.

Ovaj "šablon" je trojkom narušio Kori Volden kada je odveo svoj tim na 9:4. Upravo on je bio pokretač napada gostiju, pa je već u sledećem napadu bacio alej-up za Mozlija, a Partizan je ušao u seriju od 12 poena.

Tim iz Humske je poveo 16:4 na minut i 49 sekundi pre kraja prve deonice, završene horogom Veličkovića 18:6.

___ Foto: MN Press

U drugoj je prednost nastavila da raste sve do 23:6, a navijačima Partizana se lepom blokadom i sa dva zakucavanja predstavio Džejms Mekadu.

Međutim, tada kreću muke za crno-bele. Ilija Đoković je počeo da povezuje svoje visoke igrače sa košem, oni spoljni su počeli da ubacuju trojke, pa je posle 3+1 Marka Jeremića, FMP spustio razliku ispod deset poena sredinom četvrtine.

Radovanović se nadovezao lepim polaganjem, a onda i Ulubaj trojkom kojom je zaključio seriju FMP-a od 13 poena za 24:21.

Partizan se vrlo brzo oporavio, Birčević je trojkom posle poena Mozlija vratio deset razlike crno-belima koji su na poluvreme otišli sa komotnih 36:21.

U nastavku je Uskoković ubacio trojku uz nesportsku ličnu za Korija Voldena posle izgubljene lopte. To jeste smanjilo razliku FMP-a za četiri poena, ali je Partizan posle toga nastavio da greši manje u napadu i igra bolju odbranu.

Razlika je stoga posle 25 minuta bila 17 razlike, što su Panteri stanjili do -12 trojkom Pecarskog i slobodnim bacanjima Ulubaja posle greške u koracima Pejdža.

Bilo je to samo privremeno jer je vrlo brzo Volden fauliran na trojci i opet je odvojio Partizan. Tu razliku je potvrdio Ognjen Jaramaz sa dve vezane trojke, a onda i Uroš Trifunović polagnjem u kontri uz faul za 59:41 koliko je bilo na kraju treće deonice.

Četvrta je počela sa tri promašena slobodna bacanja Stefana Pota, posle čega je usledila kazna i koš uz faul za Veličkovića.

___ Foto: MN Press

Jaramaz je potom fauliran na trojci, pogodio je slobodna bacanja i njima po prvi put prebacio 20 razlike u korist Partizana - 64:43.

Stefan Đorđević je sredinom ove četvrtine postao prvi dvocifreni, ali je jedini pogađao u dresu Pantera, pa je Partizan nastavio da povećava prednost i na kraju rutinski slavio.

Crno-beli sada imaju 13 pobeda i samo tri poraza i ostaju na prvom mestu ABA lige, dok FMP sada ima devet pobeda i sedam poraza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Četvrta četvrtina:

___ Foto: MN Press

40. minut - Četvrta trojka Birčevića koji postaje najefikasniji u dresu Partizana, Pot je prethodno pogodio za dva - 87:57 na kraju meča.

39. minut - Dvojka Birčevića, pa Uskoković gubi loptu jer pravi faul u napadu. Pot je dobro prošao do koša za dva - 84:55 ima Partizan.

38. minut - Mekadu vezuje četiri poena - 82:55 za Partizan.

37. minut - Trojka Birčevića, treća, Ulubaj poentira za dva, kao i Kori Volden uz faul - 78:55 za goste.

36. minut - Novi poeni Đorđevića, pa onda i dobar prodor uz faul za Uskokovića - 72:53 vodi Partizan.

___ Foto: MN Press

35. minut - Nekoliko loših napada na obe strane, Janković sa penala povećava - 70:48.

34. minut - Stefan Đorđević je prvi dvocifreni u dresu FMP-a sa dva koša, Birčević je ubacio novu trojku - 69:48 vode gosti iz Humske.

33. minut - Radanov pod faulom, Janković na kucanju u kontri - 66:44 za Partizan.

32. minut - Veličković lepo okreće Pecarskog i pogađa uz faul iz ćoška (62:43). Jaramaz na šutu za tri fauliran, Partizan probija 20 razlike - 64:43.

31. minut - Promašaj Veličkovića i skok Pota koji dobija faul na šutu za tri poena: i promašuje sva tri puta! Lazarević kuca u kontri posle ukradene lopte - 59:43.

Treća četvrtina:

___ Foto: MN Press

30. minut - Gubi loptu Mozli, Radanov neprecizan za tri, a Ulubaj za dva, pa ostaje +18 za goste.

29. minut - Jaramaz pogađa trojku, pogađa je i Pot u visokom luku (54:41). Novom trojkom Jaramaza Partizan ide na +16. Radovanović ne pogađa iz reketa, sevnula je kontra i poeni Trifunovića uz faul - 59:41 za Partizan.

28. minut - Alej-up Pota za Radovanovića, atraktivna blokada Mozlija na Jeremiću - 51:38 vodi Partizan.

27. minut - Ulubaj pogađa jedan od dva penala (48:36), Volden fauliran na šutu za tri poena. Prekršaj je napravio Uskoković - 51:36 za Partizan.

26. minut - Dobio je udarac Ulubaj pa je pao na zemlju, Jeremić lepo pogađa sa zadrškom posle finte sa poludistance (47:32). Tomas fauliran, 1/2 sa penala. Pecarski precizan za tri poena protiv bivšeg kluba - 48:35 za Partizan.

___ Foto: MN Press

25. minut - Trojka Pejdža uz malo sreće, Partizan povećava prednost i odlazi na +17 - 47:30 vode crno-beli.

24. minut - Radanov ne pogađa trojku, Janković zicer posle dodavanja Tomasa.

23. minut - Dobar Pejdž na šutu za dva, trojka Pota (42:30). Zagorac neprecizan, novi ofanzivni skok i poeni Jankovića - 44:30 za Partizan.

22. minut - Janković kreće na zakucavanje i dobija faul (38:25). Uskoković baca Potu loptu uz čeonu liniju za otvorenu trojku, ali Pot ne pogađa. Radovanović daje dvojku posle lepe kombinacije pod košem, poentira i Tomas - 40:27 vode crno-beli.

21. minut - Trojka Uskokovića, pa nesportski faul posle izgubljene lopte za Voldena! Pot ubacuje jedan od dva penala - 36:25 za Partizan.

Druga četvrtina:

ILIJA DJOKOVIC Foto: MN Press

20. minut - Novi poeni za Voldena i potpuno je anuliran nalet FMP-a. Volden je potom promašio flouter sa zvukom sirene, a gosti serijom 12:0 idu na pauzu i vode na poluvremenu 36:21.

19. minut - Trojka Birčevića, odgovara Partizan serijom posle izgubljene lopte Đorđevića. Pejdž promašuje trojku, Mozli hvata bitan ofanzivni skok posle kog Pejdž ide na prodor i ubacuje poene - vođstvo crno-belih je 34:21, a serija je 10:0.

Foto: Telegraf / S.Grujović

18. minut - Ulubaj pravi prekršaj na Voldenu koji zaustavlja seriju FMP-a (26:21 Partizan). Đoković pravi korake, kažnjava to Mozli kucanjem - 28:21.

17. minut - Trojka Ulubaja, produžava se serija domaćih na 13:0! Samo tri poena prednosti za crno-bele - 24:21.

Foto: Telegraf / S.Grujović

16. minut - Trojka Jeremića uz faul (24:16 Partizan). Rašon Tomas pravi korake, a Radovanović posle ofanzivnog skoka produžava seriju FMP-a na 10:0. Partizan vodi 24:18.

15. minut - Er bol Pejdža s trojke, pa nagažena aut linija Voldena, nije iskoristio Partizan ofanzivni skok Jankovića. Đoković asistira Đorđeviću u ekipi FMP-a i sada je tim iz Železnika u mini-seriji - 24:12 za Partizan.

14. minut - Janković lepo pivotira u reketu ali ne ubacuje zicer, Volden je prethodno promašio trojku, a Đorđević je na drugoj strani poentirao i smanjio zaostatak Pantera - 24:10.

13. minut - Ulubaj ide do koša i bar za kratko prekida napadačku agoniju svog tima pogotkom na obruču. Rašon Tomas je fauliran i polovičan sa linije bacanja - 24:8 vodi Partizan.

Foto: Telegraf / S.Grujović

12. minut - Mekadu izvodi lep putbek i ispravlja promašaj Voldena iz prodora. Samo je "doleteo" i prikucao loptu u koš. Prethodno je imao još jedno kucanje za 23:6 u korist gostiju.

11. minut - Mekadu blokira Radovanovića, trener FMP-a Vlada Jovanović dobija tehničku grešku, a Pejdž pogađa slobodno bacanje, ali promašuje trojku potom - 19:6 za crno-bele.

Prva četvrtina:

STEFAN POT Foto: MN Press

10. minut - FMP ništa ne može da pogodi, tek 3/15 iz igre i pet izgubljenih lopti! Promašena trojka JEremića na dvadesetak sekundi pre kraja četvrtine je samo so na ranu, koju je Veličković raširio horogom za 18:6 u korist Partizana.

9. minut - Pejdž siguran sa linije penala, Aleksa Uskoković konačno prekida seriju Partizana od 12 poena, prodorom i polagnjem - 16:6 za goste.

8. minut - Novica Veličković ulazi u igru i obara rekord Petra Božića po broju utakmica u dresu Partizana (472), ali u prvom posedu biva blokiran od Radovanovića.

7. minut - Rašon Tomas prolazi pored Duopa Rita i pogađa uz faul, a Pot posle promašaja Đorđevića pravi faul u skoku - Partizan vodi 14:4 i u seriji je od deset poena.

6. minut - Trojka Voldena za seriju Partizana 5:0. Fantastičan alej-up Voldena za Mozlija i zakucavanje centra gostiju za nastavak serije (7:0) i vođstvo Partizana - 11:4.

STEFAN DJORDJEVIC Foto: MN Press

5. minut - Radanov pravi korake u kontri, prethodno ni Partizan nije materijalizovao kontru. Mozli hvata ofanzivni skok posle svog pormašaja i poentira, Janković je izašao sa parketa dvadesetak sekundi ranije - 6:4 za Partizan.

4. minut - Pogađaju Đorđević i Janković pod košem, centar Partizana posle četiri minuta jedini strelac za tim Andree Trinkijerija (4:2 Partizan). Na drugoj strani zakucava Đorđević posle asistencije Pota - 4:4 posle četiri minuta.

3. minut - Rit se podiže na trojku i promašuje, a Nikola Janković postiže prve poene na meču posle ofanzivnog skoka - 2:0 za Partizan posle skoro tri minuta igre.

2. minut - Zagorac ne daje trojku, a i crno-beli su dobro odbranili igrače FMP-a. Lopta posle horoga Đorđevića pravi ceo krug po obruču i izlazi iz njega, a odbija se i posle novog šuta Zagorca.

1. minut - Duop Rit lepo rotira i pokriva utrčavanje Jaramaza, pa Partizan ne koristi prvi napad na meču. Jaramaz je potom napravio faul na Aleksi Radanovu, a Stefan Pot je bacio er bol.

Video: Trinkijeri pred meč Evrokupa: Kako zaustaviti čoveka koji ubaci 30 poena, a ne šutne nijednu trojku?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA