Veličković za Telegraf o rekordu: Pre 15 godina sam skupljao lopte, a evo šta sam sad doživeo

Prestigao je čuvenog Božića sa kojim je jedno vreme i igrao među crno-belima

  • 17

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković kaže da njemu lično znači rekord po broju utakmica u dresu kluba u kom je, kako kaže, odrastao.

Veličković je u subotu, u meču i pobedi protiv FMP Železnika upisao svoj 472. meč za Partizan i prestigao Petra Božića.

- Poseban je, meni jako znači jer sam u ovom klubu odrastao, za mene je to velika stvar. Bilo je bitno da se danas dobije - rekao je Veličković za Telegraf posle meča sa Panterima.

Novica je u klub došao 2004. godine i u njemu je igrao do 2009. kada je otišao u Real Madrid. Tokom 2013. je resetovao svoju karijeru u Megi, bio je sezonu i u Brose Bambergu, pa opet u Megi i Trabzonu, da bi se 2016. vratio među crno-bele.

- Ovaj klub mi je dao sve i naučio me je svemu, tako da... pre 14, 15 godina kad sam došao bio mi je san da zaigram u prvom timu. Skupljao sam lopte, ulazio sam pomalo i spremao se za taj momenat da zaigram. Sve je išlo kako treba, a sad sam doživeo da u mom klubu imam najviše utakmica - dodao je Veličković.

On je protiv FMP-a imao pet poena i tri skoka i kaže da nije očekivao lak meč.

- Nismo očekivali lak meč, očekivali smo tvrdo, ali mislim da smo u dobrom momentu. Pribojavali smo se što Gordić i Reding nisu bili sa nama. Ali, uspeli smo njih i njihove "stvari" da nadoknadimo na terenu - istakao je Veličković.

Video: Stefan Peno o dolasku u Albu: Samo sam želeo da radim sa Aitom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Grobar

    18. januar 2020 | 22:11

    Novica je crno bela legenda!

  • Regent

    18. januar 2020 | 23:03

    Novice, hvala ti na svemu a naročito na energiji i ljubavi prema instituciji. Ti si legenda i primer mladima. Hvala od srca!

  • steva

    18. januar 2020 | 22:01

    cestuitam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA