Budućnost serijom u 4. četvrtini "slomila" Megu i nastavila poteru za Partizanom

Srpski tim nije ostao na nivou sa početka utakmice

  • 0

Foto: ABA liga / Budućnost VOLI

Košarkaši Budućnosti pobedili su Mega Bemaks u meču 16. kola ABA lige sa 90:76 posle preokreta u drugom poluvremenu i ostali su "za petama" Partizanu koji ima pobedu više.

Mega je iznenadila finaliste prošlogodišnje ABA lige sa 26 poena u prvoj četvrtini, a tim iz Beograda je sve do poslednjeg perioda bio u plusu.

Podgoričani su u četvrtoj potpuno "raštimovali" igru Mege i sa 28:12 u završnih deset minuta upisali ubedljiv trijumf. Najefikasniji je kod pobednika bio Džastin Kobs sa 24 poena i sedam asistencija.

Foto: ABA liga / Budućnost VOLI

Šon Kilpatrik je ubacio 19 poena, Danilo Nikolić 12, a Hasan Martin 11. U timu Mege je Marko Simonović postigao 23 poena, Kendrik Peri je imao 13, a Luka Ašćerić i Nikola Mišković po deset.

Peri je trojkom, pa ukradenom loptom i polaganjem u kotnri dao štimung za vođstvo gostiju u Morači, vođstvo koje je posle trojke Nikole Miškovića bilo 8:0.

Budućnost do kraja prve četvrtine nije uspela da nađe rešenje pa je zaostajala devet razlike. Do poluvremena su domaći prišli na -4 a Mega je imala 45:41.

Foto: ABA liga / Budućnost VOLI

Ta prednost je smanjena tokom treće četvrtine, da bi četvrtu Danilo Nikolić započeo trojkom za 66:65 u korist Mege.

Šehović se nadovezao trojkom za 68:66, usledila je blokada Hasana Martina na Nikoli Miškoviću, a onda novi poeni Budućnosti, najpre Džastina Kobsa, a onda i zakucavanje Martina.

Foto: ABA liga / Budućnost VOLI

Ovom serijom je Budućnost i prelomila meč pošto Mega nije ubacila ni poen puna tri minuta, a za to vreme ih je podgorički tim "spakovao" čak 12.

Budućnost ostaje na drugom mestu regionalne lige sa 12 pobeda i četiri poraza, dok je Mega zakucana za dno sa samo tri pobede i 13 poraza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Partizan demolirao pantere u Železniku, težak poraz FMP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA