Očekujemo da Larkin zaigra za Tursku: Turkoglu hoće "paklenog" beka Efesa

Odluka će biti saopštena verovatno u ponedeljak ili utorak

  • 2

Predsednik Košarkaškog saveza Turske Hido Turkoglu pokušao je da nagovori Šejna Larkina da zaigra za nacionalni tim te zemlje.

Larkin već sezonu i po igra odlično, a bio je uz Vasu Micića ključni šraf ekipe Anadolu Efesa koja je stigla do finala Evrolige.

Svoju strašnu formu je preneo i na ovu sezonu gde je triput zaredom proglašen za igrača meseca u elitnom takmičenju, pa su samim tim i Turci maksimalno angažovani da ga dovedu.

- Šejn Larkin je veoma uspešan igrač u našoj zemlji. Naravno, očekujemo da se pridruži našem nacionalnom timu. Sastali smo se sa njim u subotu i pitao me je da mu damo nekoliko dana da razmisli. Posle toga, podelićemo informaciju sa vama - rekao je Turkoglu u nedelju.

Hidajet Turkoglu Printskrin: Youtube/FIBA

Larkin je ranije već pokazao želju da igra za Tursku, a čak je i predsednik Redžep Tajip Erdogan naveo da će uraditi sve što može kako bi Amerikanca video u dresu sa polumesecom.

S obzirom na FIBA pravila, on bi u tom slučaju zamenio Skotija Vilbekina u turskoj selekciji, jer FIBA nalaže da je jedan naturalizovani igrač dozvoljen u reprezentaciji.

Za Tursku je pre Vilbekina igrao i Bobi Dikson, koji je u međuvremenu promenio i ime u Ali Muhamed.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 66888

    19. januar 2020 | 21:06

    Kakve su to reprezentacije sa stranim igracima bre strasno

  • 🇮🇩

    20. januar 2020 | 00:47

    Ne razumem koja je poenta toga sto neke reprezentacije rade ovo.Treba to zabraniti i dozvoliti igracu da moze da igra u zemlji u kojoj je rodjen ili gde su mu rodjeni roditelji.Ovo je izgubilo svaki smisao,hvala Bogu pa mi nemamo ni jednog, zato imamo i takve igrace.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA