≫ 

Dončić i dalje u neverici da ga Divac nije birao na draftu: Prvi put otkrio šta misli da je razlog

Luka je ispričao da je čitava uprava Sakramenta na čelu sa vlasnikom bila u Madridu gde su gledali njegov meč i posle išli na večeru, međutim, nije došlo do saradnje

  • 6
Vlade Divac, Luka Dončić Foto: Tanjug/AP, ATA Images

Jedna od najvećih draft misterija svakako je izbor Sakramenta na lutriji 2018. godine, kada su umesto Luke Dončića izabrali Marvina Beglija III. Već sada je jasno da je Vlade Divac napravio veliku grešku, jer je Luka Dončić potpuno promenio izgled franšize Dalas Meveriksa, u čijim redovima je na kraju završio "zaobilaznim putem".

Dončić je danas jedna od najvećih NBA zvezda i kandidat za MVP-ja, a Begli pruža solidne partije (14,2 poena i 6.8 skokova po meču), ali često kuburi s povredama. Nesporno je u pitanju veliki talenat i budući kandidat za Ol-star, ali je Dončić na potpuno drugom nivou u odnosu na njega već sada.

I sam Dončić i dalje je u čudu da ga Kingsi nisu izabrali na draftu i u intervjuu za The Athletic je otkrio da je verovato da će ga Sakramento izabrati.

- Došli su u Madrid da me gledaju kako igram za Real i da odemo na večeru 5. juna 2018. godine. Došli su sa vlasnikom. Svi su došli i iskreno, mislio sam da će me oni izabrati - rekao je Dončić.

Novinar ga je upitao da li je ikada raščistio zbog čega Kingsi to nisu uradili.

- Mislim da je to zbog Evrolige, to je drugačija košarka - odgovorio je Dončić.

luka dončić Luka Dončić; Foto: Tanjug/Ap

Sakramento je te godine imao 2. pika na draftu. Prvi je birao Finiks, čiji je trener u to vreme bio Igor Kokoškov. Ipak, tim iz Arizone je izabrao Deandrea Ejtona, koji je lokalni momak i vlasnik kluba je zagovarao da on bude izabran pre Dončića.

Nakon toga je birao Sakramento i šokirao sve izborom Marvina Beglija III. Posle toga je birala Atlanta, koja je izabrala Luku Dončića, ali ga je kasnije trejdovala u Dalas, za Treja Janga i još jednog pika prve runde.

Tako je Luka Dončić na kraju završio u Dalasu, gde je postao glavna zvezda tima i naslednik velikog Dirka Novickog kao lidera franšize, već u svojoj ruki sezoni, a ove pruža partije na nivou MVP-ja lige i gotovo u proseku ima tripl-dabl (28.9 poena, 9.7 skokova i 9 asistencija po meču).

Pojedini američki mediji spekulisali su i da je Divac odlučio da ne bira Dončića zbog njegovog oca, međutim, to nikada kasnije nije razjašnjeno i sasvim sigurno će to ostati misterija dok sam Vlade ne kaže zašto je doneo takvu odluku.

Dalas je trenutno 5. na tabeli na zapadu i nalazi se u dobroj poziciji da se domogne plej-ofa sa skorom od 27 pobeda i 15 poraza, dok je Sakramento trenutno na pretposlednjoj poziciji sa 15 pobeda i 27 poraza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Divac na Božić doveo ženu i sina da pucaju iz sačmare u SAD: Posle jednog hica mu nije bilo svejedno

Zvezda u ABA ligi nema pravo na kikseve, a to važi i za večerašnji (18.00) duel s Cibonom, s kojom crveno-beli inače poslednjih godina nemaju nikakvih problema. Kvota da će srpski tim slaviti s više od 16,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Cibona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keli

    20. januar 2020 | 12:05

    Zato sto se Divac ne razume u talente...

  • Boba

    20. januar 2020 | 12:45

    Lepo je Zeljko Obradovic objasnio da je NBA Mafija,tu novac igra glavnu rec i ima puno nelogicnosti.Luka razbija kako igra jer mu odgovara igra 1 na 1,nema udvajanja kao u evropi i mnogo lakse se postizu kosevi i ostvaruju skokovi jer posle suta igraci se povlace da sprece kontranapad.

  • ja sam ja

    20. januar 2020 | 18:05

    ja verujem da niko nije ocekivao da ce doncic ovako odskociti!! divac ga nije birao jer je u tom trenutku imao bogdana, hilda i foxa... pa je izabrao tamo gde su najtanji bilo na poziciji 4 i 5. marvin begli nije los ali treba ce mu vremena da se prilagodi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA