≫ 

Zvezda razbila Cibonu za 4. mesto i plej-of ABA lige: Lorenco asistencijama izludeo Zagrepčane

Crveno-beli izjednačili skor sa Cedevita Olimpijom na tabeli ABA

KK Crvena zvezda, Kosarka

Foto: aba-liga.com

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cibonu 102:80 u hali Aleksandar Nikolić u meču 16.kola ABA lige i vratili se na mesto koje vodi u plej-of takmičenja na Jadranu. 

Uspeo je Šakota da adekvatno rasporedi minutažu na ovom susretu, odmori neke igrače i u tim vrati Perperoglua koji se oporavio, ali je ceo meč presedeo na klupi. Najbolji pojedinac na susretu bio je Lorenco Braun koji je ostvario dabl-dabl učinak od 13 poena i 13 asistencija.

Domaći košarkaši su odlično ušli u susret i nametnuli svoj ritam igre od starta. Tako je sredinom deonice, posle 13:7 i +5, usledila još jača igra u obe faze igre, posle koje je prednost brzo naraslana 31:17, na kraju prvih 10 minuta. Crveno-beli šutirali su trojke u ovom periodu 4 od 4, a posebno je bio raspoložen Lorenco braun koji je postigao 5 poena uz 8 asistencija.

KK Crvena zvezda, Kosarka

Foto: aba-liga.com

Do poluvremena, trener Dragan Šakota rasporedio je minutažu na svoje igrače. Lorenco Braun nije ulazio u igru, kao i Gist i Perperoglu koji se vratio u tim. Čarls Dženkins razigravao je igrače sa pozicije pleja, a raspoloženi Štimac doneo je svom timu prednost od 20 poena do poluvremena, 53:33.

KK Crvena zvezda, Kosarka

Foto: aba-liga.com

U nastavku, nastavili su crveno-beli sa odličnom igrom. Prvo je Gist prikucao loptu, da bi posle dobre odbrane i kontre Beron "položio" za +21. Ovo su možda bili i prelomni minuti susreta jer se Zvezda poigravala sa rivalom. U prvom planu bili su Lorenco Braun i Džejms Gist. Plej zvezde upisaivao je asistenciju za asistencijom, jednu  iza leđa Gistu koji postiže trojku.

KK Crvena zvezda, Kosarka

Foto: aba-liga.com

Do kraja, usledio je blagi pad u igri Zvezde koji koristi Cibona koja prilazi na -11. Šakota traži tajm-aut i u igru vraća Lorenca Brauna. Od tog momenta, ponovo je proradila veza sa Gistom, pa je  i rezultatska neizvesnost prekinuta brzo, a pobednik rešen.

U pobedničkom timu, Džejms Gist bi je najefikasniji sa 15 poena, pratili su ga Braun, Simanić i Štimac sa po 13.

Sa druge strane, Bundović je postigao 19, Novčić 16, a Gibson 11.

Da podsetimo, u prvoj utakmici koja je odigrana u Zagrebu u okviru 5.kola crveno-beli su slavili 86:72, a ovom pobedom Zvezda se vratila na 4. mesto ABA lige koje vodi u plej-of sa istim brojem pobeda kao i Cedevita Olimpija.

Crvena zvezda: Kuzmić 6, Panter 7, L. Braun 13, Perperoglu, Beron 7, Dobrić 10, Gist 15, Dženkins 6, Simanić 13, Jovanović 5, Odžo 7, Štimac 13

Cibona: Rebec 5, Katić, Bundović 19, Vucić 4, Novačić 16, Prkačin 5, Badžim 9, Rozić 2, Ljubičić 2, Gibson 11, Ramljak 7

ABA liga, 16. kolo:

Crvena zvezda – Cibona

sudije: Belošević, Arsenijević, Hadžić

dvorana: Aleksandar Nikolić

gledalaca:

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA