Strašne vesti iz NBA: Čendler Parsons ima povrede mozga, saobraćajka mu skratila karijeru!

Nije sto posto sigurno da je sada prekida, ali advokati ne zvuče previše optimistično

  • 0
934730468 Foto: Guliver / Abbie Parr/Getty Images

Košarkaš Atlanta Hoksa Čendler Parsons pretrpeo je "više teških i trajnih povreda", navodi se u saopštenju advokatske kancelarije "Morgan i Morgan" u vezi sa saobraćajnom nezgodom poznatog košarkaša.

Parsons je 15. januara doživeo saobraćajku posle koje je objavljeno kako je imao potres mozga i povredu glave.

Ispostavilo se da su povrede dublje. Oštećeni su delovi mozga, stvorile su se diskus hernije na kičmenom stubu, a labrum mu je pokidan u ramenu.

Navedene povrede bi vrlo lako mogle da 31-godišnjem krilu okončaju karijeru.

- Čendler je bio u vrhunskoj fizičkoj spremi u trenutku nezgode. Sada radi sa timskim doktorima da poboljša svoje stanje i povrati zdravlje. Nije sigurno da li će moći da igra u ovom trenutku, a sada je fokus na tome dase oporavi dok mi tražimo odgovornost strana koje su učestvovale - navodi se u saopštenju advokata.

Parsons se vraćao kući sa treninga u trenutku kada ga je udario vozač koji je izazvao lančani sudar tri vozila.

- On je u krvi, ali i u automobilu imao alkohol, priznao je da je pio i onesvestio se za volanom u dva popodne na prometnoj raskrsnici, čime je ozbiljno povredio i potencijalno okončao karijeru gospodina Parsonsa kao profesionalnog sportiste - piše dalje.

 
 
 
View this post on Instagram
Prayers up 🙏A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport) on

Parsons se teško nosi sa posledicama onog što se desilo, tim pre što se oporavio od pređašnjih povreda i od 27. decembra upisao minute u pet utakmica.

Međutim, nekada velika zvezda lige postigao je svega 14 poena ove sezone, a godinama se borio sa svojim telom da ostane zdrav.

Do sada je u NBA ligi igrao za Hjuston Roketse, Dalas Maverikse i Memfis Grizlise. Koliko se verovalo u njega, svedoči i činjenica da je od Grizlisa svojevremeno dobio četvorogodišnji ugovor vredan 94.5 miliona dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA