Simons strašnim tripl-dablom "ubio" Bruklin: Trej Jang imao 15 asistencija protiv Toronta!

Plej Atlante zatrpao koš Reptorsa i ipak izgubio

  • 1
76ers Nets Basketball

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Filadelfija Seventisiksersa pobedili su Bruklin Netse u ponedeljak uveče sa 117:111 uz fantastično izdanje Bena Simonsa koji je predvodio svoj tim tripl-dablom.

Simons je dominirao na parketu i ubacio je 34 poena uz gotovo nestvarne procente šuta iz igre 12/14, čemu je dodao po 12 skokova i asistencija.

Imao je i pet ukradenih lopti. Najbolje ga je pratio Al Horford sa 19 poena, a Tobajas Heris je imao 15.

U Bruklinu je Spenser Dinvidi ubacio 22 poena, Karis Levert je postigao 16, a Džeret Alen je upisao dabl-dabl sa po 13 poena i skokova.

Fila je uspela da pobedi iako je Bruklin na minut i 41 sekundu pre kraja trećeg perioda imao devet poena prednosti.

Tada su Siksersi ušli u seriju od osam poena, od čega je Simons ubacio šest i u istom ritmu nastavio i na početku četvrte četvrtine.

76ers Nets Basketball

Foto: Tanjug/AP

Nije ga poremetio ni grub faul Klakstona, a Raul Neto je trojkom kompletirao seriju 15:0 kojom je Filadelfija preokrenula stvari u svoju korist.

Netsi, oslabljeni neigranjem Kajrija Irvinga i naravno Kevina Durenta, uspevaju da se vrate serijom poena, ali Filadelfija u ključnim trenucima daje dve trojke - prvo Horford, a onda i Furkan Korkmaz na 23 sekunde do kraja za plus pet i pobedu.

Siksersi su ovim trijumfom došli do skora 29-16 i šestog mesta na Istoku, dok se i Bruklin sa 18 pobeda i 24 poraza još uvek drži u plej-of zoni na osmoj poziciji.

Raptors Hawks Basketball

Foto: Tanjug/AP

Pobedu su u ponedeljak uveče ostvarili i Toronto Reptorsi, a aktuelni šampioni NBA su bili bolji od Atlanta Hoksa sa 122:117.

Predvodio ih je Norman Pauel sa 27 poena, Fred Van Vlit je dodao 20, a Paskal Sijakam 18. Atlanti nije bio dovoljan ni fantatični Trej Jang koji je uz 42 poena i 11/20 iz igre (18/21 slobodna bacanja) imao i 15 asistencija i šest skokova.

Atlanta će posle ovakvog ishoda imati za čime da žali jer je posle loše prve, drugu četvrtinu odigrala izvrsno (35:21) i na poluvremenu vodila 60:57.

U trećoj četvrtini su Hoksi imali i devet poena prednosti, ali su onda počeli da posustaju. Pauel je trojkom na 2:15 do kraja treće potpuno primakao svoj tim na 79:77, a minut kasnije Ronde Holis-Džeferson je vratio prednost Torontu.

Meč viner je bio upravo spomenuti Pauel jer je 17 od 27 poena ubacio u poslednjoj četvrtini. Trojkama je doveo svoj tim u poziciju da na minut i po do kraja ima komotnih +11.

Tada se u najblistavijem svetlu pokazao Jang koji je sa 3+1 skratio prednost Toronta na 114:107, ali nije mogao da promeni ishod utakmice.

Reptorsi sada imaju skor 29-14 i treći su na Istoku, dok je Atlanta poslednjeplasirana, 15. sa deset pobeda i čak 34 poraza.

Pistons Wizards Basketball

Foto: Tanjug/AP

U ponedeljak uveče su igrali i Vašington i Detroit. Vizardsi su pobedili Pistonse sa 106:100, a bolji od ostalih je bio Bredli Bil.

Bek Vizardsa je postigao 29 poena. Pratio ga je Ijan Mahimi sa 21 poenom, koliko je na drugoj strani ubacio i Derik Rouz.

Detroit je deveti na Istoku, a Vašington je na 12. mestu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Pogledajte trojku Marjanovića protiv Lejkersa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA