≫ 

Uznemirujući snimak bivše NBA zvezde: Igrao sa Lebronom, bio sa njegovom mamom, sad je klošar

Dilonte Vest dotakao dno

  • 2
dilonte vest

Foto: youtube/Jangan Lupa Bahagia

Bivši NBA košarkaš Delonte Vest (36) postao je tema dana u košarkaškom svetu pošto se pojavio snimak na kojem go do pojasa, teško prebijen, sedi na betonu sa lisicama na rukama. Snimak je nastao neposredno nakon što ga je nepoznati muškarac "urnisao" od batina pa ga je policija uhapsila.

Ljubitelji košarke koji drže do sebe sećaju se Vesta kao jednog od kontroverznijih igrača od pre desetak godina, a ovo je bila još jedna, svakako najmračnija epizoda njegovog posrtanja nakon završetka profesionalne karijere 2012. godine.

Vesta je 2004. godine draftovao Boston kao 24. pika sa Univerziteta Sent Džozef, kasnije je menjao klubove kao "čarape", preselio se u Sijetl, pa Klivlend, kratko se vratio u Boston, potom su usledile epizode u Dalasu, Fuđijanu, i Šangaju.

 

Tokom karijere Vest je odigrao 432 utakmice, u proseku beležio 9.7 poena, 3.6 asistencije i 2.9 skokova, zaradio 16 miliona dolara, sumu dovoljnu za bezbrižan penzionerski život, ali bipolrani poremećaj sa kojim se borio u kombinaciji sa problematičnim ponašanjem, Dilontea su odveli na potpuno drugu stranu.

Bio je privođen zbog posedovanja vatrenog oružja, 2009. godine policija mu je tokom rutinske kontrole pronašla pištolj, kao i pušku "pumparicu" u kutiji za gitaru. Malo po malo, ređao je skandale. NBA ga je 2012. godine suspendovala zbog guranja prsta u uvo Gordonu Hejvordu iz Jute, ali ništa tako nije obeležilo njegov život van košarke kao veza sa majkom tadašnjeg saigrača Lebrona Džejmsa, Glorijom.

Vest je od 2008. do 2010. godine bio član Kavsa, kao i Lebron, a mediji su tada brujali o aferi koju je imao sa majkom najveće zvezde tima.

Danas, nekadašnji perspektivni igrač, i dalje se bori sa demonima, postao je klošar, što je uznemirilo NBA svet pa ovih dana stižu poruke podrške za njega od aktuelnih igrača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA