≫ 

Partizan naišao na tvrdo u Turskoj, Zagorac promašio pobedu u poslednjim sekundama!

Prvi poraz crno-belih u drugoj fazi Evrokupa

Novica Veličković, Ognjen Jaramaz Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana poraženi su u Istanbulu od Darušafake u 3. kolu Grupe E Evrokupa, rezultatom 65:63 u neizvesnoj završnici, uz promašenu trojku Zagorca za pobedu dve sekunde pre kraja!

Nisu se proslavili košarkaši Andree Trinkijerija kao u mečevima sa Virtusom i Trentom, istina naišli su na daleko ozbiljnijeg rivala koji je tvrdom odbranom i pravim napadačkim rešenjima uspeo da anulira sve potencijale Beograđana.

Već za nedelju dana dva tima sastaće se i u Beogradu i biće to prilika da Trinkijerijev tim popravi utisak koji nosi iz Istanbula.

Borba je bila na visokom nivou kod Partizana, ali šuterski su crno-beli najviše podbacili: čak 19 trojki promašli su gosti (7/28), ni za dva ništa nije bilo bolje (13/31), pa se nije moglo više protiv zaista tvrdog tima kakav je "Daćka".

Ne može se pričati ni o sjajnoj partiji domaćeg tima, daleko od toga. Imali su Turci poteškoća da pronađu pravi ritam, tek u trećoj deonici su se rezultatski odmakli na pet-šest poena (18:11 taj period meča) i u nastavku odbili sve nalete Partizana.

A bilo ih je.

Pejdž je razbudio u poslednjoj deonici kada je Partizan jurnuo da topi zaostatak od devet poena, pogodio je dve trojke u kratkom vremenskom intervalu Amerikanac, pa su gosti uspeli da izrežiraju uzbudljivu završnicu.

Marcus Taylor Paige Foto: Marko Jovanović

Ozmizrak je bio ključna figura u redovima turskog tima, sa dve trojke, možda i najvažnije na utakmici (jedna sa skoro devet metara), vraćao je istom merom na trojke Partizana. Precizna paljba beka Darušafke podržana je iznutra poenima Amerikanaca Gerija Brauna i Džereda Džounsa, što je sveukupno bilo dovoljno da se održi minimalna prednost pred uzbudljiv finiš.

Taj deo meča mogao je lako da ode i na drugu stranu.

Naime, pri rezultatu koji je ostao na snazi do kraja, Braun je promašio polaganje, a gosti krenuli u kontru na nekoliko sekundi pre kraja. Lopta je stigla do Zagorca, ovaj je dotrčao do linije za tri poena, međutim nije bio na visini zadatka - ispalio je šut i promašio čitav koš!

Bio je to kraj svake nade Partizana da može izvući pobedu u Istanbulu.

Zagorac je, uz Pejdža i Mekadua, sa 13 poena bio najefikasniji u poraženom sastavu.

Kod Darušafake, toliko poena imao je na svom kontu Berk Demir, poen manje dodao je Džons, a 11 je upisao Braun.

Darušafaka - Partizan 65:63 (15:12, 15:20, 18:11, 17:20)

DARUŠAFAKA: Ozmirzrak 7, Agva, Braun 11, Demir 13, Hamilton 3, Vejseloglu, Ozdemiroglu 6, Lamb 4, Džouns 12, Sav, Guler 6, Kolson 3

PARTIZAN: Volden, Zagorac 13, Pejdž 13, Gordić 6, Mekadu 13, Jaramaz 7, Veličković, Birčević 1, Janković 2, Tomas 4, Trifunović, Mozli 4

Grupa E, 3. kolo

Darušafaka - Partizan 65:63

Trento - Virtus 21

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DS

    21. januar 2020 | 21:51

    Tek ce da naidju na tvrdu kada nalete na evroligasku ekipu!!! 🔴⚪🔴⚪

  • Joni

    21. januar 2020 | 19:49

    Ovi franjevci bi u evroligi bili kao Bajern samo za punjenje!!

  • Darko

    21. januar 2020 | 23:38

    Franjina mladež čim naleti na malo tvrdje - gubi. Evo večeras izgubiše od poprilično skromne Darušafake. Cedevitu su dobili u zadnjoj sekundi iz koraka koje im nisu svirali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA