≫ 

Bobi doneo izjednačenje, Dončić dominaciju upropastio bacanjima: Klipersi dobili derbi Zapada!

Umor učinio svoje, dva ključna bacanja je prokockao Luka

  • 0
Luka Dončić

Foto: Tanjug-AP

Košarkaši Dalasa i Los Anđeles Klipersa odigrali su jedini meč NBA lige u programu za noć između utorka i srede, Mavsi su pali pred svojim navijačima sa 110:107.

Kavai Lenard i Luka Dončić su u direktnom duelu opravdali očekivanja, dugo se od početka vodila neizvesna borba, ali je pred kraj poluvremena tim Klipersa uspeo da odmakne na 13 poena razlike, što su Mavsi strpljivo "topili" do završnice duela.

 

Luka Dončić je "dodao gas" kako se meč bližio kraju, pa je Dalas prišao na 88:90 sredinom poslednjeg perioda, a zatim je i Boban Marjanović iz okreta doneo izjednačujući koš, što je dodatno "zapalilo" navijače željne preokreta.

 

Imao je Bobi veliku ulogu u dolasku do izjednačenja, zamenio je Klebera pri 87:82 i uz dva koša i četiri skoka je doneo egal, potom ga je zamenio Porcingis, ali Dalas nije uspeo da dođe do preokreta. Čak je Dončić vezao dva promašena slobodna bacanja pri 108:105 za Kliperse, samo sedam sekundi pre kraja, posle čega je Lenard uhvatio loptu i osigurao pobedu.

Dončić je meč završio sa 36 poena, 10 skokova i devet asistencija, Boban Marjanović je imao 12 poena i sedam skokova za 16 minuta na parketu, Kavai Lenard je predvodio Kliperse sa 36 poena, 11 skokova i dve asistencije. Nažalost, meč je obeležila i teška povreda Dvajta Pauela iz Dalasa, na početku meča je stradala Ahilova tetiva, i to u bezazlenom momentu prodora kada nije ni imao čuvara u duelu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA