≫ 

Zvezdi smeta nerealan pritisak kod kuće: Kari progovorio o crveno-belima, Kokoškovu i reprezentaciji

- Očigledno da ekipi smeta tak neki pritisak u Beogradu, a ne znam ko ga nameće i da li je realan - kaže Svetislav Pešić

  • 6
Svetislav Pešić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Barseloni u meču 21. kola Evrolige, pred koji je trener Katalonaca SvetislavPešić govorio kako o crveno-belima tka oi o reprezentaciji Srbije. 

On je za Žurnal istakao da Zvezda bolje igra na strani zbog "nerealnog" pritiska u Beogradu.

- Crvena zvezda je sada bolja u odnosu na naš prvi meč, iako je i tada bila dosta dobra. Čvrsta i sa dosta energije. Teško smo to dobili. Posle ovih poslednjih poraza kod kuće, utisak je da se Zvezda dosta bolje snalazi u gostima. Igra bolje i pobeđuje. Dobili su Žalgiris, Zenit, Asvel i Milano. To su tereni gde ni najbolji ne pobeđuju lako - istakao je on i dodao:

- Očigledno da ekipi smeta tak neki pritisak u Beogradu, a ne znam ko ga nameće i da li je realan. Ali se vidi kroz rezultat. Velika je razlika igrati u Pioniru i Areni. To odlično znam. Ali zbog svega do sada, mi smo svesni opasnosti koja preti i maksimalno ozbiljno se spremamo za ovaj meč.

Posle poraza od Žalgirisa i Albe u Beogradu prošle nedelje jasno je da Zvezda na večerašnjem (21.00) gostovanju Barseloni nema mnogo čemu da se nada. Ipak, ova sezona u Evroligi donela je već mnogo iznenađenja… Kec u Kataloniji je 1,10, a dvojka čak 7,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Zvezda

Nikola Mirotić, Dejan Davidovac Foto: Marko Jovanović

Pored priče o Evroligi, proslavljeni stručnjak koji je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio Evropsko prvenstvo 2001. godine i svetsko zlato u  Indijanapolisu 2002. godine osvrnuo se na izbor Igora Kokoškova na čelo reprezentacije Srbije.

- To je bez dileme odličan izbor. Ne samo što je dobar trener, već je i dobra čovek. Najveći deo svoje karijere je proveo u Americi, a stekao i ogromno iskustvo u Evropi, sa dve različite reprezentacije. Iza njega su dva uspešna programa i to je sve sjajno.

Svetislav Pešić Foto: Marko Jovanović

Pešić je ukazao i na potencijalne probleme.

- Ali, kada govorimo o Srbiji, mene uvek zanima šta posle. Naš cilj je da uvek igramo na Olimpijskim igrama, još ako može da se osvoji neka medalja. Ipak, šta dalje.

- Ko određuje politiku struke, ko pravi model srpskog igrača, ko pravi model i filozofiju igre, napada, odbrane, selekcije. Ko određuje kako se vrši selekcija i kako se radi sa tim igračima, ak onemamo trenere profesionalce. Ni za seniore, a kamli za mlađe selekcije. Angažuju se treneri, sa različitim filozofijama, svaki ima sovj sistem rada i priprema. Ko utvrđuje da li je to dobro? Ljudi koji su za to zaduženi moraju o tome da razmišljaju. brzo će proći Olimpijske igre. A šta posle toga? Da svake godine menjamo trenere.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    23. januar 2020 | 10:50

    Razumem pare i sve što ide uz to ali zbog relativno malo većeg prihoda da igra u Areni ona je sigurno izgubila i izgubiće par utakmica u odnosu da je igrala u grotlu Pionira , to svako zna i nije mi jasno da se iz godine u godinu isto ponavlja !

  • Бане

    23. januar 2020 | 14:27

    ПИОНИР ЈЕ МАМА!!!

  • Voja

    23. januar 2020 | 10:55

    Kao i svake godine tako i ove potpisujem pola utakmica koje je igrala u Areni a izgubila dobila bi u Pioniru pa vi vidite samo ove godine gde bi bili .. nikada alavost nije bila dobra, razlika koliko se tu zaradi bi se lako nsdomestila samim tim što bi cena igračima bila veća kada bi igrali top 8 ili eventualno final 4 ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA