≫ 

Hrabra Zvezda pala u Barseloni u poslednjem minutu!

Šampion ABA lige odigrao je odlično u Blaugrani, ali je poklekao u finišu utakmice posle jedne trojke na 45 sekundi pre kraja

Čarls Dženkins Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde su odlično odigrali u Barseloni u 21. kolu Evrolige, ali su doživeli poraz u samom finišu sa 86:82

Crveno-beli su igrali potpuno rasterećeno, jer su desetkovani otputovali u Španiju, ali imali su priliku i za pobedu.

Na minut pre kraja Barselona je imala 83:80, a Zvezda promašuje napad, tačnije Braunu lopta izlazi iz obruča. Ribas u sledećem napadu daje trojku za 86:80 na 46 sekundi pre kraja. Usledio je tajmaut Šakote.

Lorenco Braun Foto: Nikola Tomić

Zvezda je krenula u napad, lopta je otišla u aut, a Zvezdi je ostalo 7 sekundi za napad. Punter je krenuo hrabro, ali je promašio i to je bio kraj. Barselona je imala napad, potrošila je vreme, ali nije dala koš. Ostalo je 12 sekundi, Braun se nekako probio i samo smanjio razliku.

Ovo je bio treći vezani poraz Zvezde, ali za utehu ostaje da je odigrala jako dobar meč., da su ovako energično odigrali neke mečeve prethodne crveno-beli bi imali mnogo više pobeda od devet. Sledeći meč Zvezda igra protiv Efesa na svom terenu, ali u petak.

Braun je unacio 15 poena uz 8 asistencija, Punter je dodao 13, Gist i Štimac po 12 koševa.

pau ribas, kk barselona Foto: MN Press

Treba istaći da su crveno-beli pred  pred ovaj meč imali dosta problema sa povređenim igračima, (Davidovac, Odžo, Kuridža, Čović, Perperoglu), a pred put na meč sa jednim od kandidata za najviši plasman u EL, razboleo se i kapiten Branko Lazić koga je “slomio”virus. Tako da su igrali sa smo 10 igrača.

Ipak, pružili su odličan otpor timu koji figurira za fajnal for. Osim prve četvrtine (29:19) koju su odigrali slabo, ostali deo utakmice su čak i nadigrali Barselonu može se reći. Posebno treba istaći hrabrost i mentalnu snagu crveno-belih koji nisu padali ni kada je rival imao prednost.

Kyle Kuric Foto: Marko Jovanović

Zvezda je od druge četvrtine koju je dobila 23:12 kontrolisala tok meča, ali je imala padova, kao i Barselona, pa se rezultat konstantno menjao. Zvezda je imala blagu prednost 45:48, ali tada Barselona pravi mini seriju i dolazi do 54:48 početkom trećeg perioda.

Nova serija Zvezde desila se krajem treće četvrtine kada su preokrenuli i došli na 60:66. Briljirali su tada Punter i Braun, koji su samo nastavili posao Štimca i Gista iz druge četvrtine.

Barselona se vraća i pravi novu seriju za 77:70 u 36. minutu, ali ponovo Lorenco Braun i Štimac vraćaju tim u neizvesnost 77:76. Ključni momenta meča je bla trojka Mirotića ua 82:78, a zatim i Ribasa za 86:80, posle promašene trojke Brauna.

BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 86:82 (29:19, 12:23, 21:24, 24:16)

Hala Blaugrana:

Gledalaca 5,427

Sudije: Latiševs, Pastusijak, Šemepš

BARSELONA: Dejvis 10, Ribas 7, Hanga, Smits, Oriola 6, Abrines 5, Higins 6, Dilejni 4, Kuric 8, Klaver 9, Mirotić 25 (6 sk), Tomić 6

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić 8, Punter 13 (2-5 za tri) Braun 15 (8as,  0-4 za tri, 7-9 za dva) Perperoglu, Beron 3, Dobrić 7, Gist 12 (6sk) Dženkins  6,  Simanić 3, Jovanović 3, Štimac 12 (4)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

IV ČETVRTINA:

40. MIN: 86:82 KRAJ.

39. MIN: 82:80 Zvezda je uspela da se održi posle trojke Mirotića.

38. MIN:79;78 Velika drama u Blaugrani. Zvezda se ne predaje i konstantno "diše za vratom" Barseloni. Lorenco Braun igra odlično u ovom momentima.

36. MIN: 77:76 Lorenco Braun zakucavanjem uz dodatno bacanje vraća nadu, ali ofanzivni skok Barselone pravi problem. Ipak, Štimac novom trojkom smanjuje razliku.

34. MIN: 77:70 Velika borba u Blaugrani između dva tima koja se smenjuju u vođstvu. Povećana agresivnost u odbrani Barselone dala je rezultat, pa su Katalonci bez ijednog faula od početka četvrtine, preokrenuli rezultat šutem za tri poena Oriole i Abrinesa.

31. MIN: 65:68 Nastavlja Zvezda da igra kao u transu, ali Barselona trojkom vraća neizvesnost. Biće ovo borba do samog kraja. Španski tim pojačao agresivnost u odbrani.

Ronalds Smits Foto: Marko Jovanović

III ČETVRTINA:

30. MIN: 62:66 Nova trojka Puntera koji je krenuo u svoju seriju,a  zatim slobodna bacanja Jovanovića...Zvezda ima šansu da prelomi rezultat. Ključ je odbrani pre svega, jer imaju energije da igraju i zaustvaljaju sve akcije domaćina.

29. MIN: 60:61 Trojka Puntera ponovo vraća prednost Zvezde na ovom meču. Nema predaje čak i kad Barselona stisne odbranu. Štimac igra odličnu odbranu na Tomiću, Dženkins je zaustavio bekove.

28. MIN: 60:57 Ne predaju se igrači Zvezde, Gist je izašao da odmori, ali je Dženkins nastavio njegov posao i približio crveno-bele još više.

Kevin Panter Foto: Nikola Tomić

26. MIN: 58:55 Pokušava Barselona da prelomi meč, ali ne dozvoljava Džejms Gist koji svojim minijaturama drži Zvezdu u igri. Vezao je pet poena i održao minimalan zaostatak.

24. MIN:54:48 Mini serija Barselone za vođstvo od šest poena razlike.  Ovo je najbitniji period meča, i ako Zvezda izdrži minimalan zaostatak možda bude imala šanse do kraja da preokrene meč.

22. MIN: 47:48 Barselona odmah kreće ofanzivno i trojkom počinje četvrtinu, ali Dobrić vraća tri poena, da bi Klaver ubacio novu, a zatim i Beron. Četiri napada četiri trojke

Nikola Mirotić, Boriša Simanić Foto: Marko Jovanović

II ČETVRTINA:

20.MIN: 41:42 Zvezda je odigrala odlično drugu četvrtinu i dobila je 23:12, za razliku od prve koju je izgubila sa 29:19. Štimac ima 9 poena, Gist 7, Braun 8.

20. MIN: 39:42 Troojka Štimca. Zvezda se potpuno vratila u igru i izjednačila, a imala je i napad da povede, ali nisu ga iskoristili, ali u sledećem Štimac daje trojku za vođstvo.

18. MIN: 38:36  Zvezda se totalno vratila u meč, promenom odbrane u zonsku malo su poremetili napad Barselone, koja je ,doduše ubacila odmah trojku, ali imala i dva ishitrena šuta. Za to vreme Gist i Štimac su svojim poenima približili ekipu i naterali Pešića na tajmaut.

Vladimir Štimac Foto: Marko Jovanović

15. MIN: 35:31 Mnogo bolja odbrana Zvezde, što je rezultiralo sa sedam izgubljenih lopti Barselone. Vraćena je utakmica u rezultatski egal. Ulaskom Gista i Štimca Zvezda je dobila na čvrstini u odbrani, ali i sigurnost u napadu.

14. MIN: 31:27 Budi se Zvezda, najviše zahvaljujući greškama Barselone u napadu gde su dve lopte dodalui pravo u ruke crveno-belima za lagane kontranapade.

12. MIN: 31:19 Odmah Barselona brzim napadom i poenima otvara drugi period. Zvezda će morati bolje i čvršće u odbarni, ako želi da se vrati u meč. Zvezda nema izgrađene napade, već se svodi sve na jedan na jedan igrača koji ima loptu.

Boriša Simanić Foto: Marko Jovanović

I ČETVRTINA

10. MIN: 29:19 Zvezda mekana u odbrani, primila je skoro 30 poena i to sve iz reketa a da nije izašla iz bonusa.

10. MIN: 25:19 Zvezda ne igra loše u napadu, ali je odbrana veliki problem, jer primaju mnogo lakih poena, na utrčavanje, na prodore, skok u napadu.

8. MIN: 23:15 Mirotić dominira pod košem, dao je 14 poena za prvih osam minuta meča!! Nema ko da ga čuva..a on on "prodaje" fore sa basketa

7. MIN: 18:13 Barselona napada preko Mirotića koji nema adekvatnog rivala u Simaniću i tu je problem Zvezde, kao i u izgubljenim loptama. Mirotić je već ubacio 9 poena.

Nikola Mirotić, Muhamed Faje Foto: Marko Jovanović

5. MIN: 11:11 Vraća se Barselona u egal zahvaljujući Mirotiću koji rešava jedan na jedan protiv Simanića. Igra se brzo, bez faulova, slično NBA

3. MIN: 2:9 Trojka Simanića, Zvezda odlično počela meč, tri napada tri ubačena koša..Barselona za sada u sporijem ritmu. Zvezda brzo napada rivala, bez čekanja i to za sada donosi rezultat

2. MIN: o:4 Poentira Kuzmić u prvom napadu, a zatim i Dobrić. Zvezda počinje petorkom Dobrić, Braun, Beron, Simanić i Kuzmić...

Ognjen Dobrić Foto: Marko Jovanović

Podsetimo, Zvezda je u gostima pobedila Žalgiris, Asvel, Olimpiju Milano, Zenit, dok je kod kuće pobedila Fenerbahče,  Himki, Valensiju, Olimpijakos,  Bajern. Kod kuće je izgubila od Asvela, Albe, Žalgirisa, Barselone, Real Madrida, Baskonije, dok je  gostima padala od Panatinaikosa, Makabija, Albe, Efesa i CSKA

Utakmcu pratite uživo u tekstualnom prenosu na Telegrafu.

(Telegraf,rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darija Grobarka

    23. januar 2020 | 23:13

    Auuuu Pesicu do sada sam te smatrala za nesto a od veceras za mene vise ne postojis sa ovolikom privilegijom prema ovom malom klubu koji preskupo kosta sve postene gradjane ove Drzave koja jedina u Evropi decu leci sms porukama a dugove ovog kluba placa drzava, za to ima novca a za decu nema.

  • Rola

    23. januar 2020 | 22:52

    Stvarno Pešić veliki Džek nije dozvolio da nam ponize naš FMP-2 zato hvala ali poraz boli. Ovi Partizanovci što navijaju protiv Srba Đzenkinsa Gista Fajea Peperoglua Odža i ostalih tamnoputih Srba nema smisla Čovićami i duhami .

  • IDEA Zagreb

    23. januar 2020 | 22:50

    Bravo naši dečki.. Jesmo izgubil ali bumo pobedil naredni put.. Ljubi vas i voli vaša Hrvatska IDEA Zagreb

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA