Slovenci oslabljeni u kvalifikacijama za OI: Dragić se oprostio od nacionalnog tima!

U grupi A u Kaunasu igraće domaćin, Južna Koreja i Vencuela, dok su Slovenci u grupi B sa Poljskom i Angolom.

  • 1

Slovenački košarkaš Goran Dragić izjavio je da neće igrati za reprezentaciju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju.

- Kada sam bio mlađi, uvek sam bio tu za reprezentaciju, bez obzira na to ko je bio tamo. I kada smo imali dobar i kada smo imali loš tim, bio sam tu. Osećam kao da sam u ovom trenutku dao sve što imam, u ovom momentu karijere moje telo nije isto i moram da donosim pametne odluke - rekao je Dragić, prenosi AP.

Goran Dragić, Luka Dončić, košarkaška reprezentacija Slovenije, Slovenija Mali, moraćeš sam u Tokio: Dragić u zagrljaju sa Lukom Dončićem Foto: AP/Tanjug

Košarkaš Majamija, koji je sa reprezentacijom Slovenije osvojio zlato na EP 2017. godine pobedom protiv Srbije u finalu, rekao je da je vreme da mlađi igrači preuzmu vodeću ulogu.

- Igrao sam 12 ili 13 godina konstatno, to uzima svoje. Imamo mlad tim i on mora da raste, a Luka Dončić je vodeći igrač te ekipe. On treba da bude vođa i mislim da će svi zajedno uraditi neverovatan posao - zaključio je Dragić.

Košarkaši Slovenije plasman na OI traziće na kvalifikacionom turniru u Litvaniji, koji je na programu od 23. do 28. juna.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA