≫ 

Događaji koji su obeležili nesreću i dan posle tragične smrti Kobija Brajanta: Bol, suze i neverica!

Košarkaška planeta je i dalje u šoku, a tokom ovog dana mogli ste da u blogu uživo ispratite sve šta se dešavalo oko kobne nesreće

  • 23

Planeta tuguje za Kobijem Brajantom, jednom od najvećih košarkaških legendi u istoriji. Los Anđeles je zavijen u crno, policija istražuje sve detalje helikopterske nesreće, a hiljade navijača odaju počast ispred Stejpls Centra.

Tokom ovog dana došlo je mnogo informacija oko same nesreće, identifikovane su sve žrtve, njih ukupno devet. Takođe, saznalo se da je pilot dobio dozvolu za poletanje po lošim vremenskim uslovima.

Procurila je i audio poruka pilota i kontrole leta, zatim šta su sve tokom leta desilo.

Kobi Brajant  Kobe Bryant Foto: Tanjug/AP

BLOG:

22.15 Brajant je pre manje od mesec dana spremio svojoj ćerki Đijani veliko iznenađenje. Opširnije OVDE

21.00 Džek Nikolson poznati glumac iz Holivuda ne može da prežali smrt Brajanta - to te jednostavno ubije.

20.20 Nova naslovna strana magazina TIME biće posvećena Kobiju Brajantu, kao i određen broj tekstova u magazinu.

19.30 Šta se tačno dešavalo sa Kobijevim helikopterom i kontrolom leta: Pilot se oslanjao na svoj vid! Opširnije OVDE

Reporteri javljaju da je pilot helikoptera oslanjano sa svoj vid, pre nego na instrumente dok je leteo kroz gustu maglu.

Helikopter je leteo 15 minuta iznad Burbanka, čekajući da mu kontrolori leta dozvole da krene iako je smanjena vidljivost.

19.00 Dušan Savić legendarni fudbaler Zvezde otkrio je kako je upoznao Kobija Brajanta. Opširnije OVDE

18.10 Prema infomacijama iz Italije, novi trg ispred dvorane u italijanskoj oblasti i gradu Ređo Emiliji će dobiti ime po Kobiju Brajantu. U oblasti zvana Ređo Emilija je igrao njegov otac i to u Rijetiju i Pistoji, a Kobi je odrastao u tom gradu.

17.55 Prema pisanjima američkih medija Kobi Brajant će biti uvršten u Kuću slavnih u Springfildu. Opširnije OVDE

17.03 Kobija su izdali roditelji: Nisu mu došli na svadbu i oproštaj, ali to nije najgore što su uradili. Opširnije OVDE

16.28 - Američki mediji objavili su audio snimak razgovora pilota i kontrolnog tornja sve do momenta kada se izgubla komunikacija. Iz kontrolnog tornja su pred pad upozoravali pilota da prenisko leti.

Kao mogući uzrok pada helikoptera većina navodi gustu maglu koja se nadvila nad Los Anđelesom u momentu kada je helikopter bio u letu.

16.00 - Nik Kirjos se oprostio od Kobija i na konferenciji. Njegov govor neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

15.25 - Milan objavio intervju s Kobijem u kojem je pričao kako se divio generaciji Rosonera u kojoj je bio i Dejan Savićević.

14.50 - Pojedinci skupo preprodaju karte za naredni meč s Klipersima koristeći nesreću slavnog košarkaša, jer svi žele da budu deo utakmice na kojoj će se odati počast Kobiju. Mnogi su to videli kao priliku da zarade, pa karte prodaju za prilično vrtoglave sume.

14.49 - Fudbaleri Reala su trening počeli uz odavanje počasti Kobiju.

14.44 - Žestoke duele je Darko Miličić vodio sa Kobijem, podsetite se i kako ih je svojevremeno opisao.

14.20 - Barselona se seća Kobija.

13.35 - Lokalne i federalne jedinice rade na istrazi u Južnoj Kaliforniji, ali je posao paklen zbog nepristupačnosti brda Kalabasasa.

- Ovo je logistička noćna mora, udes se dogodio na mestu brda koje nije uopšte pristupačno - rekao je šerif Los Anđelesa Aleks Vilanueva, dodavši da će istraga biti "veoma dug proces".

- S obzirom na teren i uslove lokacije, biće potrebno nekoliko dana za sve što je potrebno u ovakvim procedurama. Dali smo sve od sebe da se ubrza identifikacija - navodi se, s time da su i pre ozvaničenja članovi porodica objavili da su ostali bez najbližih, znajući da su bili na kobnom letu.

13.25 - Miloš Degenek ima jaku poruku posle smrti Brajanta: Govorite ljudima svaki dan da ih volite, cenite život!

12.53 - Sve je veća armija navijača ispred Stejpls Centra.

 

12.40 - Peđa Stojaković je takođe imao oproštajnu poruku za Kobija.

12.32 - Podsetnik za Kobijeve dane iz Italije, kada je kao mališan igrao košarku prateći tatu

 

12.31 - I talenti poput Marija Nakića žale za Mambom.

12.04 - Poruke oproštaja se ređaju bez kraja. Svi smo voleli Kobija.

 

 

 
 
 
View this post on Instagram
Idol of every athlete, proudly father , legend forever !!!! Rest in peaceA post shared by Filip Filipovic (@filip.filipovic10) on

12.00 - Identifikovane su sve žrtve nesreće, a potresne poruke porodica možete pogledati ovde.

11.15 - Jedina mrlja Kobijeve karijere je afera silovanje - prevario je suprugu sa devojkom koja je želela da izvuče novac, ali je ona pokušala da mu napravi aferu i uništi karijeru. Nije joj uspelo, a šta se dešavalo, možete pogledati ovde.

10.45 - Kobi Brajant je svojevremeno izazvao zvižduke na US Openu, jer je Novaka Đokovića istakao kao svog favorita ispred Federera i Nadala - podsetite se kako je to izgledalo.

10.19 - Za sada je identifikovano sedmoro nastradalih od devet žrtava. Uz Kobija i ćerkicu Đijanu, živote su izgubili bejzbol trener Džon Altobeli i njegova supruga Keri, ali i ćerka Alisa, takođe 13-godišnjakinja, poput Đijane. Među njima je bila i Kristina Mozer, koja je iza sebe ostavila supruga i decu. Bila je Kobijev asistent na Mamba Sports Akademiji. Preostalo je da se identifikuju još dve žrtve.

10.10 - Već smo opisali sve detalje kobnog leta, a poznato je i kako je tekla poslednja komunikacija sa centralom. Magla je sve ometala, pa je pilot dobio instrukcije.

- I dalje ste prilično nisko - javljeno je pilotu, ali se i dalj istražuje da li je došlo do kvara, ili su niski oblaci i magla bili kobni. Sama nesreća registrovana je u 9.47 pre podne po kalifornijskom vremenu.

10.08 - Jednu od potresnijih poruka napisala je Naomi Osaka, japanska teniserka kojoj je Kobi čak bio mentor.

9.44 - Dalas je povukao broj 24, iako Kobi nije igrao za Mavse. Ipak, njegovo ime je preveliko i to je gest za poštovanje.

9.41 - Kakav predlog! Pokrenuta je inicijativa da se logo NBA lige pretvori u lik Kobija Brajanta, barem privremeno u njegovu čast.

9.35 - Američka policija je apelovala na navijače da ne dolaze na mesto nesreće. Mnogi su već napravili gužvu i koče istragu, o čemu više možete pročitati ovde.

Nikola Jokić Foto: youtube.com

9.03 - Nikola Jokić se na prilično emotivan način oprostio od legendarne zvezde košarke.

9.02 - Prst sudbine ume da bude prilično surov, najbolji dokaz je jedan marketinški snimak u kom je Kobi Brajant glavna zvezda, a u kom na kraju upravo Crna Mamba obara helikopter.

8.50 - Prilično je potresna i priča o ćerki Đijani, koja je od četiri naslednice Kobija najviše volela košarku.

 
 
 
View this post on Instagram
My Idol, My Hero, My Inspiration... Thank you for your passion, commitment and dedication to basketball...Thank you for showing us that number 24 isn’t just the number on your jersey, but the amount of hours in the day that you have to devote to the game, to be THE BEST! Thank you for pushing through, when your body said no, but your heart said yes! Thank you for the games you refused to lose! Thank you for your endless drive! Thank you for showing us, that even on your worst day, there’s nothing else to do, but to push harder! Thank you for showing us there is no such a thing as magic, but only HARD WORK! Thank you for teaching us to believe in ourselves! Thank you for the 4am!🐍 Thank you for the MAMBA MENTALITY!🐍 Thank you for EVERYTHING!❤️The biggest reason I love the game of basketball 🏀 and no one has impacted my game more than YOU!🐍 Rest In Peace, Kobe! 🙏🏼💔 #mambaforever #8 #24A post shared by Marko Gudurić (@marko_guduric21) on

7.56 - Naš Marko Gudurić se emotivno oprostio.

- Moj idol, moj heroj, moja inspiracija... Hvala na strasti, posvećenosti košarci. Hvala na tome što si pokazao da 24 nije običan broj, to su sati u danu koje si dao igri, da bi bio najbolji - bio je deo poruke Gudurića, koji je priznao da niko nije toliko uticao na njegovu igru kao Mamba.

Aleks Vilanueva Foto: Tanjug/AP

7.52 - Šerif Los Anđelesa, Aleks Vilanueva, ljut je na TMZ jer je objavio vest o nesreći prvi. Razlog je identifikacija i strepnja koja je u mnoge uneta bez zvanične potvrde ko je sve nastradao.

- Bilo je mnogo spekulacija oko identiteta ljudi, bilo je neprimereno bilo koga imenovati dok se ne izvrši identifikacija u veoma složenom procesu, u kom je prvo policija trebalo da obavesti rodbinu. Bilo bi krajnje neprimereno da od TMZ-a saznate da su vaši najmiliji poginuli  - poručio je Vilanueva.

7.45 -Kad fotografija govori više od hiljadu reči...

Kobi Brajant Foto: Tanjug/AP

7.36 - Poznato je i šta je uzrokovalo pad helikoptera, koji je dugo bio primoran da kruži. Više detalja o tome možete pogledati ovde.

7.24 - Ovako je izgledala i ruta leta.

Poznato je da slavni i moćni u Los Anđelesu gužve u saobraćaju izbegavaju helikopterima, to je činio i Kobi Brajant.  Objavljeno je i kako je let trajao od 9:06 do malo pre 10.00, kada je došlo do pada.

Kobi Brajant, ruta leta Foto: Flightradar24

7.20 - Ispovest Kobijevog pilota

Kurt Dic, koji je vozio Brajanta u kobnom helikopteru od 2014. do 2016, govorio je da se radi o savršenoj letelici. Nažalost, čak i ona je zakazala i donela najveću tragediju.

- Bila je kao limuzina, proveli smo oko 1.000 sati leta zajedno. Bila je u fantastičnom stanju, imala je dobar program održavanja. Poznata je kao komforna i bezbedna, poznata je među slavnim ličnostima. Može se uporediti sa kadilakom - rekao je Dic

7.17 - Posledice nesreće su strahovite, nastradala je Kobijeva ćerka Đijana, ali i još sedmoro osoba.

7.00 - Policija radi na prenošenju tela sa mesta nesreće uz istraživanje svih detalja i uzroka. Istovremeno, plato ispred Stejpls Centra bio je mali da stanu sve sveće, dresovi i poruke u čast legendarnog Kobija.

Kobi Brajant Foto: Tanjug/AP
Kobi Brajant Foto: Tanjug/AP
Kobi Brajant Foto: Tanjug/AP

Video: Jeziv prizor s lica mesta: U ovom helikopteru poginuo je Kobi Brajant sa ćerkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LOS ANGELES, US

    27. januar 2020 | 08:57

    r . I . P

  • Navijač

    27. januar 2020 | 12:58

    Nisam u toku, čemu ovi silni minusi?

  • Milica

    27. januar 2020 | 17:34

    Ko su ovi sto stavljaju minuse ? Sta je ovo ? Ovo je velika tuga i nesreca za svetsku kosarku i sport uopste , a najveca tuga za njegovu porodicu . Zivot je takav , danas jesi sutra nisi . Voli te se ljudi , mrznji stop .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA