≫ 

Koronavirus preselio turnir u Srbiju: FIBA prebacila kvalifikacije za Tokio u Beograd!

FIBA donela važnu odluku

  • 1

Svetska košarkaška organizacija prebacila je jedan kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Beograd, a mečevi će se igrati od 6. do 9. februara u Srbiji.

Planirano je da se turnir održi u Fošanu u Kini, ali je koronavirus doneo rigorozne mere predostrožnosti, zbog čega je odlučeno da se nadmetanje održi u Srbiji. Naša zemlja je bila idealna i jer nije potrebna viza za učesnike sve četiri ekipe koje se nadmeću, a to su Kina, Velika Britanija, Koreja i Španija.

 

Pored toga, planirano je da se održe još turniri u Buržu u Francuskoj i Ostendeu u Belgiji.

U Beogradu je planirano već da se igra kvalifikacioni turnir, u kom će naša reprezentacija igrati protiv Nigerije, SAD i Mozambika. U Buržu su Francuska, Portoriko, Brazil i Australija, u Ostendeu Kanada, Japan, Švedska i Belgija.

Iz grupe u kojoj se nalaze srpske košarkašice, vizu za Tokio izboriće dve najbolje selekcije, ne računajući SAD, koje su kao svetski šampioni već obezbedile nastup na olimpijskom turniru.

Video: Panika, haos, strah i očaj, ko je sledeći? Ovako izgleda atmosfera u glavnoj bolnici u Vuhanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA