≫ 

Zvezda se "prošetala" kroz Laktaše i izbila na 3. mesto ABA lige

Crveno-beli su vezali i četvrtu pobedu u nizu u regionalnom takmičenju

  • 61
KK Crvena zvezda, KK Igokea

Foto:aba-liga.com

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na gostovanju Igokeu 94:79 u poslednjem meču 17. kola ABA lige i tako došli do 3. mesta na tabeli.  

Crveno-beli su upisali i četvrtu vezanu pobedu a u regionalnom takmičenju, a novi trijumf, i te kako, znači Beograđanima  u borbi za mesto koje vodi u plej-of. Kada je reč o samom susretu, njega je obeležio minut ćutanja za Kobija Brajanta koji je sa svojom ćerkom Đianom i još sedmoro ljudi poginuo u helikopterskoj nesreći.

Video: Igrači Zvezde i Igokee stajali mirno u čast Kobija Brajanta

U prvim minutima igralo se prilično ujednačeno na obe strane terena. Ipak, Beron prvo promašuje zicer posle polaganja, d abi potom sa tri vezane trojke doneo osetniju prednost svom timu od 11:20. Do kraja deonice Zvezda je imala i dvocifrenu prednost, ali je na kraju Igokeaa vezala 5 poena.

Video: Neverovatan potez Lorenca Brauna, preko celog terena dodao za alej-ap Dobrića

U ovom periodu viđena je jedna od najlepših akcija na meču kada je Lorenco Braun preko celog terena dodao loptu Dobriću za alej-ap.

Zvezda je nastavila u istom ritmu, naročito jer je Gagić, kao jedini centar tima iz Laktaša, sredinom druge deonice upisao treći faul. Sa druge strane, Panter pogađa novu trojku za Zvezdu sa nekih 8 metara za najveću prednost crveno-beli od +12, a dvocifrenu prednost gosti čuvaju do poluvremena.

KK Crvena zvezda, KK Igokea

Foto:aba-liga.com

U nastavku, uglavnom se igralo koš za koš, a Zvezda je čuvala dvocifrenu prednost, a sa druge strane imala je i veliki broj izgubljenih lopti koje domaći nisu koristili. Takođe, Bili Beron je promašio tri pokušaja u nizu za tri poena, kojima je pokvario učinak u ovom segmentu.

Poslednja deonica počela je u ritmu crveno-belih. Zvezda dolazi do nove najveće prednosti  od +18 posle trojke Dženkinsa. Sa druge strane, Ogokea, koja je ostala bez gagića, koji je dobio 5. ličnu grešku, nije mogla pod košem da parira gostima koji su vođstvo zadržali do kraja meča za novu pobedu.

Igokea: Evans, Simeunović, Talić, Lešić, Nikolić, Grin, Von, Ilić, Kočić, Gagić, Vulić

Crvena zvezda: Kuzmić, Panter, Braun, Perperoglu, Davidovac, Beron, Dobrić, Gist, Dženkins, Simanić, Odžo, Štimac

Subota:

Partizan – Zadar 87:60

Cibona – Budućnost 78:87

Nedelja:

Mega – Krka 88:61

Cedevita Olimpija – Primorska 69:72

Mornar – FMP 85:82

Ponedeljak:

17.00 Igokea – Zvezda

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    27. januar 2020 | 18:56

    Voleo bih ja finale Partizan -Zvezda...Pa svi grobari bi voleli to...zna se zasto...jaci smo...i cigani to znaju...medjutim ...tesko da ce do toga doci...jer cigani moraju u Podgoricu i to dva puta najverovatnije...a svi znamo da ne smeju...oduvace ih ovi tamo...

  • Delija

    27. januar 2020 | 23:15

    Grobari vec traze opravdanja za poraz u ponedeljak

  • lolovoz

    27. januar 2020 | 18:45

    Sledece kolo protiv grobara, jao razbicemo ih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA