Veliko priznanje za Kobija Brajanta: Dobiće počasti kakve zaslužuje zbog svog uticaja na NBA!

Najnovija vest stiže iz Amerike o tome da će Brajant biti u klasi 2020.

  • 3
Kobi Brajant  Kobe Bryant

Foto: Tanjug/AP, Profimedia/Zuma Press - News, Promo

Kobi Brajant će biti uvršten u NBA kuću slavnih u Springfildu već ove godine, prenose američki mediji. On će preskočiti normalnu proceduru zbog tragične smrti u nedelju kada je njegov helikopter pao iz, za sada, nepoznatih razloga.

Doduše, ovu vest bi NBA trebalo da tek potvrdi, ali nema sumnje da će to i učiniti.

Video: Slavni košarkaš Kobi Brajant poginuo u padu helikoptera

- Očekujemo da će biti u klasi koja je epska i u kojoj će se naći Tim Dankan, Kevin Garnet - rekao je Džeri Kolanđelo, predsednik Kuće slavnih i dodao:

- Kobe će biti počastvovan kako zaslužuje - dodao je on.

Kobi Brajant  Kobe Bryant

Foto: Tanjug/AP

Brajant je bio deo nominovanih igrača za klasu 2020. u kojoj se nalaze još Tim Hardavej, Kevin Garnet, Tim Dankan. Nije sigurno ko će tradicionalno  "uvesti" Brajanta u "Hall of Fame", to jest najaviti njegov ulazak, u Kuću slavnih, ali nema mnogo kandidata osim bivšeg trenera Fila Džeksona, te saigrača Šakila O Nila, Pau Gasola, Lamara Odoma ili Dereka Fišera.

- Za 20 godina u NBA Kobi je pokazao za šta je sposoban sa svojim sposobnostima i posvećenosti.  On je jedan od najneverovatnijih igrača ove lige u istoriji - rekao je komesar lige Adam Silver.

Podsetimo, zanimljiva je i igra sudbine koja je odredila da Brajant košarkašku istoriju piše upravo u dresu "Jezeraša" u Stejpls centru. Za to zasluge snosi i Vlade Divac, koji je bio u Lejkersima pred dolazak Kobija Brajanta.

Kobi Brajant  Kobe Bryant

Foto: Tanjug/AP

Naime, Lejkersi i Šarlot su 1996. godine dogovorili trejd, da Divac ode u redove Šarlota, a da Lejkersi dobiju 13. pika na draftu iz te godine - Kobija Brajanta. Šarlot je procenio da je to dobar posao za njih, jer je Divac u Lejkersima ostavio dubok trag u Los Anđelesu, bio je sjajan u oba pravca, a Šarlotu je defanziva bila preko potrebna.

Pet puta je osvajao NBA prsten, dva puta je bio MVP NBA finala, jednom MVP lige, 11 puta OL-star, dva puta najbolji strelac, uz još pregršt individualnih priznanja i oborenih rekorda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gg

    27. januar 2020 | 19:06

    Najvece priznanjr bi bilo kada bi dvorana u kojoj je igrao nosila ime po njemu jer je tu ulozio vise od 20 godina zivota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA