≫ 

Emotivan govor i reakcija Trinkijerija na pitanje o pogibiji Kobija: Prisetio se susreta sa njim...

Trener Partizana evocirao uspomene na preminulog asa

  • 0
andrea trinkijeri Foto: youtube/bcpartizan

Trening košarkaša Partizana pred meč Evrokupa sa Darušafakom bio je neobičan, drugačiji nego svi raniji, zbog vesti koja i dalje drži u stanju neverice čitav svet - pogibije ikone košarke Kobija Brajanta.

Kobijev odlazak bio je neizbežna tema u razgovoru novinara sa trenerom crno-belih Andreom Trinkijerijem.

- Mislio sam da neće tako jako udariti, mislio sam da je takva legenda besmrtna. Malo sam stao, čitao... De fakto, zaustavio se sportski svet - rekao je Trinkijeri.

- Malo razmišljaš, pitaš se... Mi radimo u košarci, košarka nije važna, ne spašava živote. Mi nismo doktori, vatrogarsci ili medicinske sestre. Oni spašavaju živote, ali ne želim da ih stavim na isti nivo. Na neki način Kobi je bio heroj, ne kao oni koji spašavaju živote, ali ceo svet se zaustavio. Sport budi najveće emocije.

Trinkijeri je imao sreću da upozna Kobija Brajanta, podelio je taj momenat sa sagovornicima...

- Tokom 1998. godine sam bio trener juniora Milana i pomoćni trener prvog tima. Kobi je bio u klubu, pozvao nas je na juniorske turnire u Americi, bio sam u Santa Monici sa njim. Bio je mlad, ali samo u košarci. Voleo je da sve zna, pričao je sa mnom perfektan italijanski i kaže da bez upornosti talenat nije ništa. To je digao na nivo koji nije niko. Želeo je da bude najbolji, niko neće tako nikad više!.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA