≫ 

Pun Pionir i paklena odbrana "progutali" Darušafaku: Partizan zakoračio ka plej-ofu Evrokupa

Srpski tim se revanširao Turcima za poraz u prošlom meču, ali uz mnogo veću razliku

KK partizan - KK Darušafaka Foto: MN Press

Košarkaši Partizana pobedili su Darušafaku sa 69:57 u 4. kolu Top 16 faze Evrokupa u najbitnijoj utakmici ove sezone u Evropi.

Crno-beli su se revanširali za poraz u Turskoj prošle nedelje, ali uz veću razliku (63:65 je bilo u Istanbulu), pa su tako mirni u slučaju istog broja pobeda i poraza. Ipak, ovim trijumfom su ozbiljno zakoračili ka plej -ofu.

KK partizan - KK Darušafaka Povukao tim kad je najpotrebnije: Jaramaz ubacio 15 poena. Foto: MN Press

Sledeći meč crno-beli igraju u Bolonji protiv Virtusa (sreda 5. februar) i ako do pobede definitivno su obezbedili nokaut fazu i borbu za titulu, ali i u slučaju poraza manjeg od 18 poena razlike takoše bi obezbedili plasman. Za svaki slučaj, kao siguricu, imaju poslednji meč na svom terenu protiv Trenta, ali tek 4. marta, zbog mečeva Kupa.

Pre duela sa Virtusom, u ponedeljak, crno-beli igraju večiti derbi sa Crvenom zvezdom, koji je takođe bitan za plasman u ABA ligi.

KK Partizan - KK Darušaka Foto: MN Press

Posle izjednačene prve četvrtine, Partizan je ključnu prednost na meču napravio na početku druge četvrtine, kada je furioznom igrom napravio seriju 14-0 i sa 16:17 došao na 30:17 zahvaljujući trojkama Gordića i Birčevića.

Imali su priliku crno-beli da do kraja četvrtine podignu prednost, ali jednostavno su posustali, pa do kraja druge četvrtine su dali samo 5 poena za pet minuta, ali ni darušafaka nije bila raspoložena pa je razlika od 12 poena održana.

KK partizan - KK Darušafaka Igra na iskustvo: Novica Veličković Foto: MN Press

U trećoj četvrtini Partizan nije bio raspoložen u napadu, ali je odbrambeno uspeo da izdrži napad Darušafake i seriju od 14-5 (45:39) u 28. minutu meča.

Tada je Partizan bio bez koša iz igre punih 8 minuta, odnosno do kraja četvrtine, ali je sa slobodnih bacanja održavao prednost.

KK partizan - KK Darušafaka Foto: MN Press

Nije turski tim uspeo da spusti ispod šest poena prednosti (49:43), pa je ostalo da u poslednjih 10 minuta Partizan održi razliku i proba da trijumfuje.

Ponovo slede ključni momenti meča, jer na startu poslednjeg perioda, Gordić trojkom pokreće parni valjak za 52:43, a zatim Zagorac sa dva plus jednim poenom i Jaramaz trojkom donose plus 15, (58:43) čime je prelomljen meč.

Nastavila se furiozna igra crno-belih koji je preko Jaramaza kontrolisao meč i diktirao tempo do maksimalnih plus 20: 65:45 u 38. minutu.

Video: Bodiroga o Kobiju: Podigao je košarku na viši nivo, obeležio jednu epohu...

Treba istaći da je Partizan pokazao fenomenalnu odbranu tokom celog meča, a posebno u poslednjoj četvrtini kada je ostavio tim Darušafaka na samo dva poena do 38. minuta meča, a tek onda malo popustio i dozvolio im da ubace malo više i spasu čast.

PARTIZAN - DARUŠAFAKA 69:57 (16:17, 19:8, 14:18, 20:14)

Hala Pionir:

Gledalaca 6,500

PARTIZAN: Volden 9, Zagorac 5 (6sk), Pejdž 2, Gordić 10, Mekadu, Jaramaz 15 (4 sk), Veličković 11, Birčević 3, Janković 2, Tomas 3, Trifunović 5, Mozli 4.

DARUŠAFAKA: Ozmizrak 4, Agva, Brouni 8, Demir, Hamilton 17, Vejseloglu 2, Ozdemiroglu 7, Lamb, Džons 6, Sav Troj,  Guler 3, Kolson 10.

Evrokup, 4. kolo, grupa E

Partizan - Darušafaka 69:57

Virtus - Trento 21.00

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

KK partizan - KK Darušafaka Foto: MN Press

TOK MEČA

IV ČETVRTINA:

40. MIN: 69:57 KRAJ

38. MIN: 65:45 Ubedljiva prednost Partizana na ovom meču koji je prikazao odbrambenu kliniku na ovom suretu sa samo primljenih 45 poena za 38 minuta igre.

35. MIN: 61:43 Ponovo je Jaramaz bio kreator, pošto je šutirao za tri poena, ali je fauliran pa je mirno ubacio tri bacanja.

34. MIN: 58:43 Trojka Jaramaza koji je pokrenuo Partizan u drugom poluvremenu za maksimalnih plus 15 kao na početku poluvremena.

32. MIN:55:43 Trojka Gordića iz kontranapada jako bitna za Partizan, koji daje prvi koš iz igre posle skoro 10 minuta, a onda Zagorac daje dva plus jedan za ponovo osetniju prednost.

31. MIN: 49:43 Počinje poslednja četvrtina, za sada nema poena nijedne ekipe. Mali prekid meča zbog ubačenih predmeta na teren.

KK Partizan - KK Darušaka Foto: MN Press

III ČETVRTINA:

30. MIN: 49:43 Darušafaka je pronašla energiju u napadu i odbrani i uspela da smanji prednost na samo šest poena (Partizan je imao 40:25 na početku trećeg perioda)

28. MIN: 47:39  Partizan je dugo bez koša iz igre, uglavnom ubacuju slobodna bacanja, dok Darušafaka topi prednost.

KK Partizan - KK Darušaka Foto: MN Press

27. MIN: 43:34 Pala je razlika ispod 10 poena, Darušafaka je u naletu i pokušava da spusti prednost do kraja trećeg perioda serijom 9-3. Partizan promašio nekoliko napada zaredom pod presingom turskog tima preko celog terena.

25. MIN: 42:29 Pokušala je Darušafaka da malo pojača odbranu i poremeti napade crno-belih i uspelo im je da dva puta nateraju Veličkovića na grešku koju su kaznili sa četiri brza poena.

KK Partizan - KK Darušaka Legendarni košarkaš Dejan Bodiroga gleda Partizan Foto: MN Press

23. MIN: 40:25 Cepa mrežicu Ognjen Jaramaz za najveću prednost na meču

22. MIN: 37:25 Počinje ključna četvrtina meča, jer ako Partizan održi prednost imaće velike šanse da pobedi.

KK Partizan - KK Darušaka Foto: MN Press

II ČETVRTINA:

20. MIN: 35:23 Postostao je Partizan u nastavku četvrtine posle serije 16-0, pa je dozvolio turskom timu da smanji razliku i ostane na minus 12, a lako je moglo da bude i minus 20.

18. MIN: 32:19 Malo je opao tempo meča poslednja tri minuta i nije bilo mnogo poena, po dva sa obe strane, ali Partizan održava dvocifrenu prednost.

KK Partizan - KK Darušaka Foto: MN Press

15. MIN: 30:17 Nova trojka Gordića donosi novu još veću prednost Partizana i produžava seriju na čak 16-0. Darušafaka nije dala koš u drugoj četvrtini.

13. MIN: 27: 17 Trooojka Birčevića, pa zatim Gordića, donosi najveću prednost crno-belih na ovom meču od plus 13

12. MIN: 22:17 Preuzima Partizan inicijativu sa dva moćna zakucavanja Vila Mozlija, i poenima Pejdža vodi, a od grmljavine navijača sudijski zvižduk se jedva čuje.

KK Partizan - KK Darušaka Foto: MN Press

I ČETVRTINA:

10. MIN: 16:17 Egal je u Pioniru gde 6,500 gledalaca bodri Partizan. Ulazak  mladog Uroša Trifunovića doneo je novu energiju. Skok u napadu, dva bacanja i koš u poslednjim sekundama četvrtine za održavanje egala.

8. MIN: 12:14 Ali, ne predaje se lako Partizan, odmah su stegli odbranu, popravili napad i uspeli da se vrate u egal.

7. MIN: 5:11 Mali momenat opuštanja pomogao je gostima da opet osetniju prednost na početku meča.

3. MIN: 5:4  Vrlo intenzivan početak utakmice, sa dosta brzom igrom u napadu obe ekipe i čvrstim odbranama. Veličković je starter prvi put u poslednje vreme i odmah je trojkom pokazao da će biti lider na ovom bitnom meču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja PFC

    29. januar 2020 | 21:58

    Ovo kako PARTIZAN nas igra vec ozbiljno deluje samo tako nastavite i uz malo sreće i Boziju pomoć moze da se osvoji ovaj Euro kup Volim PARTIZAN

  • Ivan

    29. januar 2020 | 21:46

    Turska Darusafaka arhivirana...nek se spremi Turski fmp2.

  • Realan Delija

    29. januar 2020 | 23:39

    Ljudi dzaba prepucavanje oko derbija, evo ja priznajem jaci su duplo od nas i po igracima i po kvalitetu utakmice i njima ta utakmica nista ne znaci, apsolutno nista jel ce dobiti Buducnost i ostati na prvom mestu i imace za play off prednost domaceg terena gde im u finalu nema ravnopravnog protivnika koji bi mogao da ih porazi i uzme titulu. Osvojice ove sezone 100% Aba titulu i sta ima tu da se polemise, to ne vidi samo onaj ko veze nema o kosarci, nije nama niko kriv sto smo sebi dozvolili da nemamo jednog pojedinca da kazemo da vredi, sami smo za to krivi. Sto se ponedeljka tice mi ce mo dobiti utakmicu zahvaljujuci njima sto ce nam omoguciti da se nadjemo u play offu. Sve jasno kao dan i eto zivi bili pa videli da ce sve biti tako. Oni ce i EK osvojiti posto trenutno imaju najjaci sastav u zadnjih 20 god. Realnost je jedno a zelje a nemoguce zelje su nesto sasvim drugo. Sportski pozdrav iz Barajeva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA