≫ 

Trinkijeri: Igramo kao tim i "peglamo" odbranu, želimo da Partizan opet bude veliki!

Trener Partizana istakao je fenomenalnu timsku odbranu kao ključ pobede

  • 9
KK Partizan - KK Darušaka

Foto: MN Press

Košarkaši Partizana pobedili su Darušafaku sa 69:57 u 4. kolu Top 16 faze Evrokupa u najbitnijoj utakmici ove sezone u Evropi.

Trener crno -belih Andrea Trinkijeri bio je zadovoljan igrom u odbrani.

- Velika utakmica za igranje, naša hemija je presudila i navijači. Nismo odigrali perfektnu utakmicu, ali to je teško u ovako bitnom meču. Igrali smo 39 minuta odlično odrbanu sa dosta intenziteta, a tako ako igrate ne možete da izgubite - rekao je Trinkijeri.

KK partizan - KK Darušafaka

Foto: MN Press

- Nije nikada lako igrati ovakve utakmice, jer svi znamo da je moramo dobiti, ali je sigurno lakše u ovakvoj atmosferu. Sutra ću razmišljati o napadu, ali ova utakmica se igra sa odbranom, skokom i 50/50 ničije lopte.

- Te tri stvari sam tražio da uradimo. Možemo da pričamo o napadu i o izgubljenim loptama, ali to je moj posao za sutra. Vrhunski nivo košarke odbrana i energija. Međutim, poslednja tri minuta nismo igrali kako znamo i to je mana, izašle su nape mane. Uspeli smo 36 minuta da stavimo rezultat i ekipu ispred svega. Danas je dan da se uživa u pobedi sutra ćemo analizirati greške - rekao je Trinkijeri i objasnio malu minutažu Tomasa i Mekadua.

- Mekadu nije u formi, ali ga na treningu uvek čuvaju dvojica, dobio je udarac u Istanbulu u rame, ali mora da stisne zube. Važno je da se trude - objasnio je Trinkijeri.

KK partizan - KK Darušafaka

Foto: MN Press

On je zatim objasnio zašto ima veliki roster i igra timsku košarku pošt ni sada nije igrao Reding.

- Svaki dan znam šta znači biti trener ovog kluba i svaki dan učim šta je odgovornost. Cilj je vratiti Partizan na mesto koje mu pripada, gde svi znaju da je dres važniji od imena na dresu. Tim nam je važniji od svega.

Izabrali smo ovaj sistem, puno rotacija, velika energija, da ne zavisimo od nikoga, a da su svi važni.  Videli ste da "peglamo" odbranu i da je to ono što nas nosi. Inače, sve ekipe su u problemu sa povredama i ako se jedan povredi u problemu su. Zato sam hteo da imamo roster da i igramo kao tim i kad nema nekog u sastavu zbog povrede da možemo da ogramo. Želimo da vratimo Partizan na svoje mesto.

Video: Milosavljević video moćan Partizan: Ovaj tim zaslužuje finale Evrokupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBARCINA

    29. januar 2020 | 22:45

    Bravo za odbranu ali tek u drugom poluvremenu do tad tanka cestitam evropsku pobedu mom PARTIZANU

  • Sokol

    30. januar 2020 | 08:48

    Evo jedan kimentar koji ce se svideti prepotentnim grobarima. Posto sam ikoreli zvezdas i veluka mi je zelja da jednog dana jsd partizan ne postoji , moram da priznam da igra kk partizana u ovoj sezoni vrhunska i da su kojim slucajem u evroligi sigurno bi bili u f4. A mi sta da kazem dr covic koliko dobro radi za cz toliko lose previse je egoista cak mislim da se mesa u struku sto mi se uopste ne svidja pogresna pojacanja a i treneri katastrofa tako neka nam je bog na pomoci ove godine

  • Ljilja

    29. januar 2020 | 22:47

    Smekerica, obozavam ga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA