≫ 

Zlikovac razbio Darušafaku: Jaramaz iznenadio novinare, otkrio tursko poreklo svog prezimena!

Mala istorijska lekcija beka Partizana

  • 5

Ognjen Jaramaz se još jednom potvrdio kao jedan od lidera Partizana, sa 14 poena u drugom poluvremenu poveo je juriš protiv Darušafake za slom Turaka u grotlu "Pionira", pa su sad crno-beli nadomak plasmana u plej-of Evrokupa.

Jaramazima nije nepoznanica da "biju" Turke, datira taj "odnos" još iz 15. i 16. veka...

Bek Partizana je na insistiranje novinara bio voljan da pojasni poreklo svog prezimena koje doslovce, prevedeno na turski, znači nevaljlac, zlikovac ili razbojnik.

- Haha, hoćete da vam pričam malo o istoriji prezimena? - pitao je Jaramaz, pa odmah prešao na stvar:

- To je turska reč, u bukvalnom prevodu znači nevaljalac ili zlikovac, koristila se kada su Turci bili na ovim prostorima za drumske razbojnike, hajduke i uskoke, i moji preci su zadržali taj naziv kao prezime. A inače mi je izvorno prezime Malešević. To je ostalo iz nekog perioda pod Turcima, neki 15 ili 16 vek - servirao je malu istorijsku lekciju Jaramaz novinarima.

O samoj utakmici je rekao...

- Mi smo tokom čitave utakmice igrali sa velikom energijom, igrali smo veoma dobru odbranu, pogotovo početkom četvrte četvrtine kada smo i prelomili meč. Podrška navijača je bila fantastična, ne bih ništa više dodao. Napravili smo groman iskorak ka narednoj fazi, vrlo važna pobeda, možda je i dobro što je došla odmah posle poraza u Istanbulu. Taj poraz je ostavio traga na nas. Dobro smo prirpemili utakmicu i napravili iskorak ka sledećoj fazi...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA