O'Nil uzdrman zbog Brajantove pogibije: Doneo je odluku koja će mu zauvek promeniti život

Bivši centar LA Lejkersa govorio je o bolu sa kojim se suočava posle gubitka prijatelja

  • 1
Šejkil o nil, Shaquille O Neal, Kobi Brajant  Kobe Bryant Šakil O'Nil i Kobi Brajant; Foto: FREDERIC BROWN / AFP / Profimedia

Jedna od najvećih sportskih tragedija svih vremena naterala je O'Nila da promeni neke životne navike. Kada je saznao za smrt nekadašnjeg saigrača, odmah je pozvao sve ljude sa kojima je imao nesuglasice proteklih godina, želeći da ih okonča.

- Teško mi je, ali juče sam odlučio da zakopam sve ratne sekire. Ne želim više da se svađam sa ljudima. Ne želim više to da radim, jer... nikad se ne zna - rekao je Šek u svom podkastu.

Odnos Brajanta i O'Nila bio je pun preokreta. Prvi sukobi nastali su još tokom igračkih dana u Lejkersima, iako je tandem odlično delovao na terenu, naročito u sezonama kada su uzimali šampionske prstenove. Bilo je perioda kada su jedan drugom slali otrovne strelice, ali su se i mirili jer je prijateljstvo bilo jače od takmičarskog zanosa.

- Juče sam pozvao sve ljude sa kojima sam imao neslaganja i rekao da ih volim. Nismo dugo razgovarali, samo sam imao potrebu da to učinim - rekao je O'Nil, bez navođenja o kojim osobama je reč.

- Naši životi su vrlo slični. Porodica je na prvom mestu, zatim posao. Onda možemo razmisliti i o druženju. Imam mnogo dobrih prijatelja, ali nemam običaj da iskazujem nežnost tokom telefonskog razgovora - rekao je O'Nil.

Šakil O'Nil i Kobi Brajant Bili su nerazdvojni na terenu i van njega; Foto: Tanjug/AP

Šek je tom prilikom pozvao svog najboljeg prijatelja. Rekao je da će uskoro javiti svim svojim prijateljima. Sa bolom u glasu objasnio je da poslednjih dana ne spava, ne jede i da se oseća loše. U oktobru 2019. godine izgubio je sestru koja je bolovala od kancera, a sada se suočio sa još jednom velikom tragedijom, piše Huffington post.

Na pitanje šta bi promenio u odnosu sa Brajantom, Šek kaže da je želeo bolju komunikaciju sa dugogodišnjim saigračem.

- Naši susreti su bili puni ljubavi i poštovanja. Kobi je mnogo voleo decu, a ja sam čuvao njegovu ćerku Điđi. Bila je sjajna igračica - rekao je O'Nil.

Bivši NBA centar nije verovao da je vest o smrti Brajanta tačna, misleći da se radi o prevari. Bio je sa sinovima, kada je jedan od njih pokazao snimak.

- Ubrzo je počeo da zvoni telefon. Ljudi su hteli da saznaju da li je istina. Ceo svet je hteo da zna da li se radi o lažnoj vesti. Sada i ja želim da to jeste lažna vest, da to nije istina. Onda je stigla potvrda, a ubrzo i informacija da je u helikopteru bila Điđi. Zanemeo sam. Ne osećam se dobro - rekao je O'Nil.

(N. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA