≫ 

NBA liga zbog Kobija potpuno menja pravila Ol stara: Gledaćemo "svemirski basket" i omaž Brajantu

Po prvi put u istoriji lige igraće se četiri potpuno različite četvrtine

  • 3
Đijana Brajant, Kobi Brajant Foto: Tanjug/AP

Ovogodišnji NBA Ol star, koji se od 14. do 16. februara održava u Čikagu, po svemu sudeći će izgledati potpuno drugačije jer su čelnici NBA lige odlučili da u znak sećanja na Kobija Brajanta, njegu ćerku Đianu, i sve ostale preminule u padu helikoptera, promene pravila. 

Naime, kako prenose američki mediji posle druge i treće četvrtine, rezultat meča će se potpuno anulirati kako bi se, po rečima Amerikanaca, napravile "mini utakmice". Ovo bi značilo da će idalje postojati timove koje će i u Čikagu predvoditi Lebron Džejms i Janis Adetokumbo, ali kroz tri četvrtine"od po 12 minuta, i to, uz pomenuto resetovanje rezultata. U poslednju, četvrtu četvrtinu, ulazi se tako što se "sabiraju rezultati svake od četvrtina i postavlja konačni cilj poena".

Tako, sam kraj meča neće trajati 12 minuta, već će se ekipe nadmetati dok jedna od njih ne ostvari pomenute poene.

Zanimljivo, pomenuti "target" poena postavlja se tako što se svi postignuti poeni sabiraju, a na taj broj se dodaje 24 u čast Kobija Brajanta koji je u karijeri, pored broja 8, nosio i taj broj.

Još jedna novina je i to što će pobednik svake od deonica dobiti 100.000 dolara koje će ići u humanitarne svrhe, a sam pobednik dobija 200.000 dolara sa istom namenom.

Video: Osvanuo predivan mural za Kobija i Điđi: Večno će se smejati sa ovog zida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA