≫ 

Štimac iskren posle Efesa: Previše se stavlja akcenat na Evroligu, imamo mi važnijih stvari sada...

Centar Zvezde u prvi plan stavlja borbu za prevlast u ABA ligi koja i naredne godine donosi elitno takmičenje

  • 24

Zvezda je bila na rubu debakla, pa na ivici egala sa moćnim Efesom u još jednom evroligaškom porazu, četrtom zaredom.

Odigrali su crveno-beli ponovo u ritmu "toplo-hladno", loše u prvom i poletno u drugom poluvremenu utakmice sa liderom elitnog takmičenja, nakon čega timu Dragana Šakote sledi paklen ritam utakmica.

Sledi Partizan, pa PAO, kup...

O meču sa Efesom pričao je centar Vladimir Štimac, ponovo jedan od boljih u ekipi našeg predstavnika u eliti.

- Mislim da smo igrali mnogo lošije prvo nego drugo poluvreme. Kvalitetna ekipa kao što je Efes, koja ima takve igrače, sigurno je naučila da kazni sve greške rivala, ne bi igrala na tom nivou da ne znaju to da urade, tako da nema šta mnogo da se priča. Kao što je i trener Šakota rekao pre meča, izašli smo, dali sve od sebe, znamo da su oni favoriti za osvajanje Evorlige. Mi smo došli da se borimo, da pokušamo da pobedimo. Prvo poluvreme je bilo loše, drugo mnogo bolje, na kraju nam je malo falilo, sve u svemu idemo dalje. Idemo na ovu utakmicu u ponedeljak koja nam je mnogo važnija nego ova.

To je derbi sa Partizanom...

- Zna se, to je utakmica koju izađeš da daš sve što spremamo tokom cele sezone, i želiš da pobediš, naravno.

Štimac je potom pričao o trenutnom prenaglašenom značaju koji se daje Evroligi u situaciji kada bi Zvezda morala da ima veći fokus u ABA.

- Treba biti realan. Svi idemo ka tome da pričamo o Evroligi. Ok, Evroliga je Evroliga. Sve je to lepo, mi stvarno želimo da budemo u tom takmičenju, da igramo i pobeđujemo, i sve to... Al ima stvari koje su sad trenutno za nas važnije, kao ABA liga, pa dolazi i kup, "dupla nedelja". Pokušaćemo da damo sve da pobedimo, ali msilim da ne treba da se stavlja toliko akcenat na Evorligu. Evroliga nikome sa ovih prostora nije garantovana. Ostali klubovi u Evroligi igraju bez velikog pristiska. Alba će sigurno igrati i sledeće sezone, Žalgiris takođe, a mi ne znamo šta i kako će da bude. Nadamo se tome, videćemo...

Štimac ne bi da bude pogrešno shvaćen: svaku evroligašku utakmicu ekipa će do kraja pokušati da pobedi.

- Važna je svaka utakmica, tako i ulazimo, ali opet ponavljam, ima timova koji su u boljoj situaciji od nas. Raspored nam je neverovatan, ali borićemo se, dati sve od sebe. Biće tu i poraza, a ono što sam siguran je da se ovaj tim uvek bori i da je takva atmosfera da se uvek borimo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    31. januar 2020 | 21:52

    Ma oderite vi samo ove umisljene grobare i nema problema.

  • CZ

    31. januar 2020 | 23:09

    Ahahaaa, kakvo spinovanje. Kao, nije nam vazna EL. Po toj logici, odavno nam nije vazna ni ABA. Stimara, nisi iskren.

  • Miljan

    31. januar 2020 | 22:42

    Mi imamo zvezdu, virtus pa buducnost. Od te tri najmanje bitna nam je protiv zvezde. Mi zvezdu i da dobijemo a i da izgubimo buducnost moramo dobiti jer samo tako mozemo biti prvi. Virtus isto tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA