≫ 

MVP Vasa držao čas u Moskvi, Buboa i Larkin dotukli CSKA, Alba srušila Olimpiju u Milanu!

Još jedna sjajna partija turskog tima

  • 1

Košarkaši Anadolu Efesa nastavili su nezadrživi marš kroz Evroligu i na teškom gostovanju u Moskvi, na terenu aktuelnog prvaka Evrope CSKA, gde je trio Larkin-Micić-Buboa doneo prevagu u napetoj završnici.

Efes je slavio rezultatom 82:80 u 23. kolu elitnog takmičenja, za ostanak na vrhu evroligaške tabele.

Larkin je ponovo bio neverovatan, igrao je 36 minuta, upisao 23 poena uključujući i najvažniji šut preko Bolomboja 41 sekundi pre kraja za ostanak na distanci od tri poena koje je gostujući tim u ostatku meča sačuvao u penal završnici.

Možda je i važnija po ishod meča bila trojka Rodriga Buboe na samom isteku napada 72 sekunde pre kraja, za "+4" Efesa, pa ni trojka Kurbanova u narednoj akciji nije bila dovoljna da se preokrene.

 

Odmah potom usledila je već opisana akcija i težak šut Larkina preko Bolombija koji je odigrao gotovo savršenu defanzivu, ali u nestvarnoj je formi Amerikanac, pa je i tu prepreku uspeo da reši.

Osim Larkina i Buboe, Efes je kroz Moskvu vodio i Vasilije Micić, najkorisniji igrač meča sa 19 poena i 5 asistencija, ostvarivši indeks 24!

Sjajan je bio Vasa i ovog puta, isplivao je nakon nešto slabijeg izdanja u Beogradu protiv Zvezde, pogađao, razigravao, efektno završavao akcije i potvrdio klasu.

Što se same utakmice tiče, gosti su vodili gotovo sve vreme, CSKA je u psolednjoj ćevrtini ušao u egal i rezultatsku klackalicu, koja je, rekosmo, rešena dalekom trojkom Buboe i "klač" poenima maestralnog Larkina.

Kod CSKA Majk Džejms je bio najefikasniji sa 20 poena.

Efes je i dalje na vrhu tabele, sada sa učinkom 20-3, dok su Moskovljani četvrti sa učinkom 16-7.

Evroliga, 23. kolo

Utorak

CSKA - Anadolu Efes 80:82

Žalgiris - Olimpijakos 94:69

Armani - Alba 96:102

Asvel - Bajern 75:65

Real Madrid - Baskonija 70:69

Sreda

Zenit - Fenerbahče 18

Crvena zvezda - Panatinaikos 19

Makabi - Himki 20:05

Valensija - Barselona 21:00

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA