≫ 

Partizan u četvrtfinalu Evrokupa: Volden rešio dramu u Bolonji, Teodosić tragičar!

Veliki trijumf crno-belih

KK Virtus Bolonja, KK Partizan Foto: Telegraf

Košarkaši Partizana pobedili su Virtus u Bolonji sa 84:82 i tako se plasirali u četvrtfinale Evrokupa i biće 1. u svojoj grupi! Junak meča bio je Kori Volden, koji je postigao 29 poena i posebno je je spektakularan bio u završnici, kada je pogađao neverovatne koševe i onda kada je Virtus imao prednost.

Virtus je imao +4 u poslednjem minutu, ali onda je Volden 2+1, a zatim Zagorac ukrao loptu i pogodio polaganje i crno-beli su došli do +1 prvi put od starta meča! Na kraju je Teodosić promašio šut za pobedu, Volden je uhvatio loptu, zatim je pogodio prvo bacanje, drugo je namerno promašio i Partizan je mogao da počne da slavi, sa velikim brojem Grobara koji su pružili veliku podršku svom timu u legendarnoj hali Paladoca.

Virtus - Partizan 82:84 (18:12, 29:22, 21:28, 14:21)

Virtus: Marbl 3, Pažola, Baldi Rosi 3, Marković 17, Riči 9, Delija 2, Kurnoa 3, Hanter 5, Vims 5, Teodosić 24, Gambl 11

Partizan: Volden 29, Zagorac 4, Pejdž 6, Gordić 1, Makadu, Jaramaz 6, Veličković 5, Birčević 6, Janković 4, Tomas 10, Trifunović 8, Mozli 5

KK Virtus Bolonja, KK Partizan Foto: Telegraf

Velika drama viđena je u Bolonji, gde je sve rešeno u poslednjem minutu utakmice. Virtus je imao u jednom momentu i maksimalnih +15, vodio je gotovo čitav meč od starta, ali su crno-beli uspevali od starta drugog poluvremena laganim korakom da smanje prednost, da bi pred poslednji minut došao u situaciju da ima samo dva poena zaostatka.

Na krilima raspoloženog Voldena crno-beli su uspeli da stignu do egal situacije. Na 41 sekundu do kraja Volden je pogodio uz faul i ponovo smanjio na samo jedan razlike. Zatim je Zagorac ukrao verovatno ključnu loptu u sledećem napadu i doneo Partizanu prednost!

Pokušao je Virtus da šutem Teodosića za tri reši meč, ali je on promašio šut za pobedu i bio je tragičar meča, iako je bio najefikasniji u ekipi Virtusa sa 24 poena i 10 asistencija!

Crno-beli ovom pobedom sigurno idu u četvrtfinale i tamo idu kao prvoplasirani tim grupe E. Ko će im biti rival tamo, znaće se nakon direktnog duela Monaka i Uniksa. Poraženi iz tog duela, biće protivnik crno-belih.

Osim pomenutog Voldena, kod Partizana je dvocifren bio samo još Rašon Tomas sa 10 poena. Uroš Trifunović je postigao 8, ali je pogodio dve veoma bitne trojke, kada je održao Partizan u životu i pomogao da se uhvati priključak. Jaramaz je isto uradio pred kraj treće četvrtine, kada je imao sjajnu rolu i na kraju meč završio sa šest poena.

U ekipi Virtusa se pored Teodosića istakao i Stefan Marković, koji je postigao 17 poena. Međutim, nakon što su Marković i Teodosić zaustavljeni u drugom poluvremenu, Virtus nije imao raspoloženih igrača koji bi mogli da pokrenu tim.

Ekipa iz Bolonje sada je u problematičnoj situaciji, jer u poslednjem kolu mora da pobedi Darušafaku na gostujućem terenu, kako bi se plasirala u četvrtfinale, dok Partizan u poslednjem kolu dočekuje Trento, gde pred svojim navijačima u Areni može da proslavi plasman u četvrtfinale, a taj trijumf bi crno-belima može da donese i prednost domaćeg terena u nokaut fazi do eventualnog finala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PARTIZAN

    5. februar 2020 | 23:19

    PARTIZAN SRPSKI KLUB I PONOS SRBIJE. SAMO NAPRED PARTIZANE U NOVE I VELIKE POBEDE. IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC!!!!!

  • ratar

    5. februar 2020 | 22:54

    Oo partizaaneee ti nepobediv si o partizanee ceo moj zivot si nananananannaannaaa⚫️⚪️⚫️⚪️⚫️⚪️⚫️⚪️

  • Mi

    5. februar 2020 | 23:19

    Smo Partizan, Evropski prvak i trostruki osvajac ovoga kupa...A ko ste vi limene kante?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA