≫ 

Mohamed Faje se oprostio od Delija i napustio Zvezdu!

Kraj uspešne saradnje

  • 16
Muhamed Faje Foto: Marko Jovanović

Košarkaški klub Crvena zvezda prekinuo je saradnju sa dosadašnjim krilnim centrom Mohamedom Fajeom, saopštio je klub.

Ugovor je raskinut sporazumno, rastanak se, prema oceni Zvezde desio "u prijateljskim okolnostima", te se Fajeu klub zahvalio na svemu što je do sada pružio za crveno-bele.

Faje je bio jedan od boljih skakača i defanzivaca na poziciji četiri, a prosečno je u ABA ligi imao 4.4 poena, 3.2 skoka i 0.9 asistencija po meču na deset utakmica ove sezone.

- Dragi zvezdaši, prijatelji. Obraćam vam se sa pomešanim emocijama. Crvena zvezda mi je u karijeri dala neke nove mogućnosti i priliku,šansu da osvajam trofeje, priliku da igram Evroligu. Pamtiću trofej ABA lige, šampionsku titulu u Srbiji. Zahvaljujem se stručnom štabu, trenerima, ljudima zapolsenim u klubu svima koji su mi olakšali boravak u Crvenoj zvezdi. I naravno želim da se zahvalim navijačima koji su činili da se osećam posebno iz nedelje u nedelju igrajući za klub. Ovo je bilo lepo putovanje novo životno i profesionalno iskustvo i sa velikim žaljenjem se opraštam od svih. Zvezdi želim puno sreće u budućnosti i još puno osvojenih trofeja - rekao je Faje za klupski sajt.

On je od dolaska u klub (2018) do sada osvojio tri trofeja, ali već neko vreme nije bio u rotaciji i bilo je jasno da je rastanak neminovan.

Faje je treći igrač koji je posle Derika Brauna i Nemanje Nenadića od jesenas otišao iz kluba, s tim što je Nenadić na pozajmici.

Video: Zvezdin Senegalac, Mo Faje: Izgubio sam pare zbog Srbije na Mundobasketu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA