Dobili smo Zvezdu jer smo igrali jače i sa srcem: Kurtinaitis o pobedi Himkija

Bio je bitan meč za obe ekipe

  • 4
Rimas Kurtinaitis Foto: Marko Jovanović

Trener Himkija Rimas Kurtinaitis kaže da utakmica protiv Crvene zvezde nije bila lepa za gledanje i smatra da je njegov tim zaslužio pobedu.

Himki je u Podmoskovlju slavio sa 78:72 u meču 24. kola Evrolige u meču koji je obilovao izgubljenim loptama i greškama, gde se videlo koliko su i crveno-beli, ali i igrači ruske ekipe istrošeni.

- Bila je ovo nedelja sa duplim programom, plus tu je bila i naša domaća liga, pa je teško igrati tri utakmice zaredom, ali je isto bilo i Crvenoj zvezdi. Današnja utakmica možda nije bila lepa, košarkaški gledano, ali se vrtela oko toga ko će igrati jače i sa srcem. Danas smo bili malo bolji i srećan sam zbog pobede - rekao je posle meča Kurtianitis.

Najbolji igrač u obe ekipe bio je Aleksej Šved koji je ubacio 22 poena za Himki. Postigao je i dve bitne trojke, jednu u trećoj, jednu u četvrtoj četvrtini baš kada je Zvezda ulazila u nalet i sustizala rivala.

- Zvezda uvek igra čvrsto, nebitno da li kod kuće ili u gostima. Uvek igraju i do kraja i to su pokazali protiv nas, da mogu da se vrate od -15 do -4. Odlična utakmica, lepo smo kretali loptu, igrali solidnu odbranu i konačno pobedili. Svi timovi u ovom periodu sezone imaju muke s povredama, pa se nekad dešava da igrate loše, nekad dobro, ali je trenutno bitno što smo pobedili. Moramo da vratimo fokus i nastavimo sa time - rekao je Šved.

Himki je pobedom došao do desete pobede u sezoni što mu je za sada dovoljno za 11. mesto, iza Zvezde koja je deseta.

Video: Marko Jagodić Kuridža o pobedi nad Panatinaikosom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA