Marej "sipao" sa svih strana, Jokić dobio Ejtona u "žestokoj tuči" u reketu!

Meč protekao u velikoj borbi u reketu, gde su i Jokić i Ejton imali više lepih "old skul" poteza

  • 0
Nuggets Suns Basketball Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Finiks Sanse u noći između subote i nedelje sa 117:108 u novoj kvalitetnoj partiji svog centra Nikole Jokića.

Jokić je za 34 minuta akcije postigao 23 poena, mada je šutirao 9/19 iz igre, a uz to je imao i devet skokova i šest asistencija.

Bolji od njega je bio Džamal Marej koji skoro ništa nije mogao da promaši protiv Finiksa (14/17, 6/8 trojke) i na kraju mu je ubacio 36 poena uz po pet asistencija i skokova.

Nuggets Suns Basketball Foto: Tanjug/AP

U ekipi Sansa je nekadašnji prvi pik sa drafta Deandre Ejton prednjačio sa 28 poena i čak 19 skokova, a Devin Buker je ubacio 21 poen i imao je devet asistencinja.

Ejton je tokom većeg dela meča bio ozbiljan takmac Jokiću u reketu, a obojica su poentirala na niskom postu iz okreta, horog šutevima ili atraktivnim zakucavanjima.

Denver Nagetsi su meč u svoju korist počeli da preokreću pri kraju prvog poluvremena, pošto su Sansi vodili većim delom ta prva 24 minuta.

Geri Heris je pogodio na asistenciju Jokića, a onda je i Somborac ubacio flouter za 55:54 u korist Nagetsa.

Ekipe su se tokom treće četvrtine smenjivale u vođstvu sve do serije od četiri trojke, jedne Torija Krejga, a onda i tri Džamala Mareja, kojima je Denver otišao na +6 na pragu četvrte četvrtine.

Upravo je Krejg imao važniju ulogu na drugoj strani gde je zaustavljao Bukera, koji, poput Mareja kada uđe u seriju ne zna da promaši.

Od tog momenta Denver se nije osvrtao i u četvrtoj četvrtini je u nekoliko navrata odbijao nalete Finiksa čime je kompletirao "čišćenje" Sansa jer protiv njih ima sve četiri pobede u regularnom delu sezone.

Tim iz Kolorada je sada drugi na Zapadu sa 37 pobeda i 16 poraza, dok je Finiks 13. u istoj konferenciji sa 23 pobedom i 32 poraza.

Sledeći meč Nagetsi igraju protiv San Antonio Sparsa, koji su između subote i nedelje igrali sa Sakramento Kingsima.

Video: Kao Tor čekićem: Pogledajte zakucavanje Janisa Adetokumboa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA