Pričao sam s igračima 10 sekundi! Pavićević džentlmenski branio Zvezdu, pa otkrio kako ju je pobedio

Jednom rečenicom je motivisao igrače

  • 9
Foto: ABA liga / Mornar / MEDIA Pro

Trener Mornara iz Bara Mihailo Pavićević srećan je zbog pobede svog tima nad Crvenom zvezdom 71:64 u 19. kolu ABA lige jer se Mornar pobedom vratio u borbu za plej-of.

- Šta reći, veličanstvena pobeda protiv evroligaške ekipe. Ekipa koja u Evroligi ima mislim deset pobeda i ima šansu da se plasira u top 8. Protiv višestrukog prvaka, velike Zvezde što znači za naš mali klub i mali grad. Krenuo bih od toga da je večeras košarka pobedila, da je sve bilo na najvećem mogućem nivou - rekao je Pavićević posle meča.

Foto: ABA liga / Mornar/MEDIA PRO

Mozgao je jedno vreme kako da pobedi ekipu Dragana Šakote i nađe joj slabe tačke i onda se: predomislio.

- Rekao bih da smo mi na najbolji način iskoristili umor Zvezde, ne bih da stajem u njihovu odbranu, ali činjenice su evidentne. Četiri utakmice u gotovo sedam dana ostavile su traga i mi smo to iskoristili. Imali smo vremena da se spremimo iako nije bilo lako. Pokušavaš da nađeš slabe tačke protivnika, da napraviš koncepciju gde da napadneš i to. Pa kad dođeš do saznanja da je slabe tačke teško naći i to nešto malo pitanje je koliko će ti dozvoliti da iskoristiš. I onda sam odustao od toga i jednostavno rekao: idemo bre hrabro da igramo, da igramo košarku i ne pravimo filozofiju od ovog - priča Pavićević.

Trener barskog kluba objasnio je i kako je pred ovaj susret imao verovatno jedan od najkraćih timskih sastanaka.

- Moj sastanak u svlačionici je trajao deset sekundi. Jedino je prevodilac imao problema kako da im kasnije prevede. Samo sam ušao i rekao: 'ajmo 12 veličanstvenih izađite i dajte sve od sebe. To je bio sav moj govor. Izašli smo, odigrali hrabro, video sam želju kod svakog igrača. Svi su pružili maksimum. Velika pobeda, hvala i ekipi Zvezde koja je napravila spektakl jer njeno ime svuda puni dvorane. Drago mi je što je sve prošlo u najboljem redu, kao što ovde uvek i biva.

Na Šakotinu konstataciju o odlično odigranoj odbrani Mornara, Pavićević podseća da je uvek pre za dobar napad, ali da je protiv Zvezde išao "linijom manjeg otpora".

- Bez dobre odbrane se ne može dobiti utakmice. Uvek stavljam znak upitnika iznad te tvrdnje. Jer, najbolji odbrambeni igrač na svetu protiv najboljeg napadača na svetu, ima li šanse? Nema. Ta konstatacija ne stoji kada je recimo Golden Stejt u pitanju, nema te odbrane koja ih je mogla zaustaviti. Zna se da više volim napadačku košarku. A ja kažem da volim samo košarku, jer se to igra na koš više. U NBA da se igra ovako na "bampovanje", prosek bi sa 20.000 pao na dve, tri hiljade. Volim tu atraktivnu košarku, moji igrači imaju dosta slobode. U odbrani se možete naći u osam do deset situacija. Dajte mi 15 igrača, od svih ću pomoći da postanu dobri odbrambeni igrači. A od tih 15 je pitanje da li ću pomoći jednome da postane vrhunski napadač - objasnio je Pavićević.

Foto: ABA liga / Mornar/MEDIA PRO

Zvezda je u poslednjoj četvrtini odigrala jako dobro i dobila taj deo igre sa 17 razlike. Čak ni to nije bilo dovoljno da se pobedi Mornar, jer je posle treće deonice bilo 62:38 za Barane.

- Nisam siguran da je bilo još par minuta do kraja šta bi bilo. Videli ste za koliko su se ono vratili, kakvi su to igrači. Ne mogu svojima ništa da prigovorim na onom Beronu, čovek se diže preko ruke i daje. Šta da kažeš, to su vanserijski košarkaši. Ovo je pobeda onih 12 igrača, mi smo tu samo da pomognemo ili odmognemo svojim odlukama - priznaje Pavićević koji se potom osvrnuo na borbu za plej-of u kojoj je Mornar na petom mestu sa skorom 12-7.

Foto: ABA liga / Mornar/MEDIA PRO

- Uhvatili smo zadnji voz i zakačili se za poslednji vagon. Ima tri kola do kraja, težak raspored. Teško gostovanje protiv Budućnosti koja se bori za prvu poziciju i jedna od najboljih ekipa u ligi. Onda proitv Krke kuće, pa protiv Mege u Beogradu kojoj gori pod nogama. Vratili smo sve u svoje ruke i u svakom slučaju ćemo biti sami krivi, prošli, ne prošli. Ali ako prođemo, bićemo vrlo nezgodni, zapamtite šta sam vam rekao. To vam ja obećavam - zaključio je Pavićević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    10. februar 2020 | 23:11

    Павићевић је победио фмп2

  • Geras

    11. februar 2020 | 06:34

    Svi vi koji pljujete zvezdu i nazivate je fmp 2 i navijate za crnogorce.... Na kraju ćete pojesti sve to što ste izgovorili plus po još nešto.... Sram vas bilo

  • Laki

    10. februar 2020 | 23:23

    Partizan se olako odrekao Lukovića. I večeras je pokazao koliki je veliki igrač. Bilo bi pametno znajući koliki je partizanovac,i on i brat i sestra,pokušati sledeće godine vratiti u Partizan. On je tip igrača koji upravo Partizanu nedostaje pod koševima. Čestitke košarkašima Bara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA